Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Nisan '18

 
Kategori
İş Yaşamı - Kariyer
 

İş Hayatına Yeni Başlayanlar

İş Hayatına Yeni Başlayanlar
 

İşe yeni başlayanlar hayırlı olsun. Çabalamadan daha iyisi olmaz, daha iyisi sermaye, büyük çaba ve mücadele gerektirir, hazır değilseniz işinizi sevmeye bakın. 
 
Patron hiçbir zaman memnun olmayacak, hep daha iyisini isteyecek onlar için bir üretim makinesisin. Eğer senden memnun olursa burnun kalkar diye hep bir eh duyacaksın. Arada övecek seni sende iltifat alma şevkiyle daha çok uğraşacak ve hep sömüreleceksin.
 
İşsizlik, daha iyi bir iş bulurum diyerek her işi kabul etmemek, mezuniyetten sonra beşbin lira aylık maaş hayali kurup sonra boşta kalmamak için asgari ücrete tamam diyerek bir işe girmek ve sonra bir bakmışsınız hayat bu şekilde akıp gidiyor.
 
İşe başlarken konuşulanlar başka yaşadıkların ve yaşayacakların bambaşkadır. Önce bir sevindirik olursun, sonra gerçeklerle yüzleşirsin, daha sonra kabuğuna çekilirsin. İşinizi seviyorsanız ne olursa olsun keyif alırsınız ama sevmediğiniz bir işi yapıyorsanız hayal kırıklığınız daha da artar. Bir kaç kişi kalır iş hayatında dostun olarak ve bir bakarsın emeklilik hayalleri kuruyorsun.
 
Okul ile çalışma hayatı aynı değildir. İşe başlarken pratiklerin getirdiği zorluklar büyük olacaktır. Gerçek hayat okuldan sonra başlar, başarı basamakları da buradadır. İşle mücadele ise savaşmak gibidir, bütün işlere eksiksiz başlamak, düzenleme, programlama ve uygulama önem taşır. Eğer bunlar eksiksiz yürürse yapanı, yaptıranı, patronu yani herkesi memnun edeceği gibi fayda da sağlar. İşinde kademe kademe hem tecrübe, hem rütbe, hem de para kazanır ve yaptıklarından gururlanırsın. 
 
Kendi alanımızda iyi yetişmiş olmak, yenilikleri araştırıp takip etmek gerekiyor, zaman artık boş beleş olmayı kabul etmiyor, donanımlı olmak kendimiz için vazgeçilmezdir. Hayat boş insanlara gülmüyor.
 
İş yerinde çalışan insanlar bulundukları iş yerinin kurallarına, prensiplerine, ast üst arasındaki düzene uymak zorundalar. İşverenler de çalıştırdığı işçiye gereken ölçülerde saygılı ve hoş görülü olmalı, küstahlık, argo, tepeden bakma olaylarından uzak durmalıdırlar. Sonuçta herkes hayatını idame ettirmek için çalışarak yaşam mücadelesi veriyor.
 
HÜLYA ÇAKICI
 
Toplam blog
: 822
: 574
Kayıt tarihi
: 19.12.15
 
 

Hacettepe Üniversitesi İktisat Fakültesi ve Akdeniz Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Fakültesi ve..