Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Nurettin Erdoğan Yönetici

http://blog.milliyet.com.tr/nurettinerdogan

22 Haziran '17

 
Kategori
İş Yaşamı - Kariyer
 

İşini rüyasında görmeyen, hayallerini rüyasında görür

İşini rüyasında görmeyen, hayallerini rüyasında görür
 

Başarıya ulaşmak için işinizi sevin


Hayallerine ulaşmak için, İşini rüyanda göreceksin. İşini rüyasında görmeyen, Hayallerini rüyasında görür
 
Her İnsanın Hayalleri Vardır. Kimisi Mutlu bir yuva kurmak ister. Kimisi başımı sokacak bir yuvaya sahip olayım der. Daha sonra bir arabam olsun der. Arabayı da alır, bir yazlığım olsun der. Yazlığa sahip olur, Arabanın modelini yükseltmek ister. Ya bir Motorsiklet, ya da bir Yat’a sahip olmak ister. Velhasıl Hayallerin ardı arkası kesilmez. Bütün bu hayaller normaldir; insanız, insanoğlunun istekleri bitmez. Kimi belli bir mal mülkle yetinir, kimisi de bunlarla yetinmez, daha çok çalışıp, daha fazla para kazanmak ister.
 
Peki bütün bunlara sahip olmak Mümkün müdür? Evet mümkündür. Peki Hayallerinin hepsine kavuştun mu? Diye sorsanız, Gençliğimde kurduğum hayallerimin hepsine kavuşamadım. Kavuşmak mümkün müydü? Elbette mümkündü. Hepsine kavuşamadım dedim ama bazılarına şükür, kavuştum. Peki o gençlikteki hayalleri gerçekleştirmek Mümkün mü? Evet ama buna yaşım yetmez. Yollarını biliyor musun? Derseniz, evet biliyorum. Peki bu yolları gençleri yetiştirmek için kullanıyor musun deseniz, evet derim.
 
Şayet gençler gelip de, ben Hayallerimin tümünü gerçekleştireceğim deseler, ve dediklerimin hepsini  yaparlarsa, kesinlikle 10 Sene içinde Hayallerinin çoğuna kavuşurlar. Şartım ise, her sözümü dinleyecekler.
 
Bütün bu yolları nereden öğrendin derseniz, Hayatta kazandığım tecrübelerden. Kimi yediğim kazıklardan, kimisi deneme yanılma yoluyla edindiğim sonuçlardan, Kimini başarılı bir iş adamı olmaktan, kimini İflaslar görmekten, kimini iflastan kurtulmaktan, kimini bütün Fabrikamın yanıp, her şeyimin kül olmasından, kimini daha sonra yapmış olduğum satıcılıktan, kimini mağaza yöneticiliği, perakendecilik yapmamdan ve bu arada tanıştığım her tür insandan, kimini yapmış olduğum fark yaratmaktan, kimini Türkiye'de gerçekleştirdiğim İlklerden, kimi başarılarımdan, kimi takdirlerden, kimi sosyal hayattan, kimisi de çok iyi bir dinleyici olmamdan, çocukluğumdan beri arkadaşlarımı kendimden büyük olan kişilerden seçmemden ve benden daha çok tecrübeli oldukları için, onların başarılarını nasıl kazandıklarını, ne yaptıklarında başarısız olduklarını gözlemlemekten. Kimisi de hiç korkmadan, başarılı iş adamlarının yanına giderek onlardan akıl almaktan. Mesela Rahmetli Sakıp Sabancı ile bire bir konuşup nasihatlerini almaktan, çok büyük şirketlerin ceo’ları ile, Genel Müdürleri ile sohbetler edip, onlarla iş yapmaktan ve buna benzer bir sürü tecrübe ve iş hayatıma çok küçük yaşlarda başladığım için iş hayatımda 40 yılın üzerinde bir tecrübeye kavuşmaktan.
 
Bütün bunları kendime saklamak istemiyorum. Gençlere bu tecrübelerimi aktarmak, çevremde benin tavsiyelerimle, öğütlerimle yetişmiş bir çok başarılı insanlar görmek istiyorum.
Allah Ömür verirse Bütün bu tecrübelerimi  kitap haline getirip, kalıcı olmak istiyorum.
Şimdilik sadece şunu söyleyebilirim; Başarılı olabilmek için:
 
ÖNCE KENDİNİZİ TANIYIN, SONRA BAŞARILI OLABİLECEĞİNİZ İŞİ SEÇMENİZ,  İŞİNİZİ SEVMENİZ, İŞİNİZDE FARK YARATMANIZ, İŞİNİZİ RÜYANIZDA GÖRMENİZ GEREKİYOR. 
 
HAYALLERİNİZE KAVUŞMAK İÇİN İŞİNİZİ RÜYANIZDA GÖRMEZSENİZ, HAYALLERİNİZ SADECE RÜYALARINIZDA KALIR.
 
Toplam blog
: 41
: 702
Kayıt tarihi
: 31.05.16
 
 

Kabataş Liseli olan Nurettin Erdoğan, ömür boyu eğitime inanan bir yönetici. Küçük yaşlarda girdi..