Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Mayıs '17

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

İstanbul Bienali'nde komşu gezmesi

İstanbul Bienali'nde komşu gezmesi
 

İki yıl önce gerçekleştirilen İstanbul Bienali’nin tadı hala damağımızdayken bugün itibariyle 16 Eylül – 12 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek bienalin mekanları açıklandı.

“İyi Bir Komşu” başlıklı 15. İstanbul Bienali, temasına paralel biçimde birbirine yürüme mesafesindeki komşu mekânlarda gerçekleşecek. “Tuzlu Su” adlı bir önceki bienalde yaptığımız deniz yolculuğu ve Büyükada köşklerini ziyaretten sonra daha dar bir alandaki bienal değişik bir deneyim olacak. Troçki’nin bir dönem yaşadığı evin kıyı tarafındaki hayvan heykellerinin önünde hangimiz fotoğraf çektirmedik ki?

Elmgreen & Dragset küratörlüğünde düzenlenecek bu yılki bienalin ise ev ve mahalle kavramlarını birçok açıdan ele alacağı açıklanmıştı. Önceki bienallere de ev sahipliği yapan İstanbul Modern, Galata Özel Rum İlköğretim Okulu, Pera Müzesi ve Küçük Mustafa Paşa Hamamı’nın yanı sıra, Cihangir’deki ARK Kültür ile Asmalımescit’te bulunan sanatçı stüdyosu gibi konut özelliği taşıyan mekânlar da bu yılki listeye eklendi.

 

 
Toplam blog
: 55
: 143
Kayıt tarihi
: 22.11.12
 
 

Kültür Mantarı ..