Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ekim '17

 
Kategori
Dünya Şehirleri
 

İstanbul'un En Güzel Yerleri! Siz Hangisinde Oturmak İsterdiniz?

İstanbul'un En Güzel Yerleri! Siz Hangisinde Oturmak İsterdiniz?
 

İstanbul


Sana dün bir tepeden baktım aziz İstanbul!

Görmedim gezmediğim, sevmediğim hiçbir yer.

Ömrüm oldukça, gönül tahtıma keyfince kurul!

Sade bir semtini sevmek bile bir ömre değer. (YK)

 

İstanbul’un pek çok güzel yerleri var, hepsi güzel, ama eğer imkanınız olaydı, eğer çok paranız olaydı, İstanbul’un hangi semtlerinde ikamet etmek isterdiniz? Ben kendi tercihlerimi sırasıyla yazıyorum.

Birinci tercihim Kabataş Set Üstünde veya Cihangir'de, Boğazın bitişini, Marmara’nın başlangıcını, Kız Kulesini, karşı sahili gören, ful deniz manzaralı bir köşk veya teraslı bir apartman dairesi. İkinci tercihim Bebek sırtlarında, o bölgedeki koruların birinde ful boğaz manzaralı bir villa veya teraslı bir apartman dairesi. Üçüncü tercihim Arnavutköy, Rumelihisarı, Aşiyan, Emirgan, İstinye sırtlarında o bölgelerdeki koruların birinde yine ful boğaz manzaralı bir villa veya geniş teraslı bir apartman dairesi. Dördüncü tercihim Boğazın Anadolu sahilinde, Beylerbeyi, Çengelköy, Kandilli, Kanlıca veya Beykoz’a doğru sırtlarda ful boğaz manzaralı bir villa veya geniş teraslı bir apartman dairesi.

Dikkat ederseniz Boğaziçi’nde ne Rumeli yakasında ne de Anadolu yakasında ki yalıları ilk dört tercihe sokmadım çünkü tabii ki onlar da çok güzel ve çok kıymetli ama hem boğaz manzaraları sırtlardaki evler kadar geniş açılı değil hem de eğer yaz kış oturmaya kalkarsanız rutubet dolayısıyla romatizma sorun olabilir.

Gelelim kişisel klasmanımda ki ikinci dörtlük gruba. Bu grupta birinci sıraya Anadolu yakasında, sahilde, Dalyan'dan Suadiye’ye kadar olan bölgede ful deniz ve adalar manzaralı bir villa veya geniş teraslı bir apartman dairesi. İkinci sırada Dragos ve civarlarında büyük bahçe içinde iki veya üç katlı, deniz ve adalar manzaralı, iki veya üç katlı müstakil bir villa. Üçüncü sırada Yeşilköy veya Yeşilyurt’da güzel manzaralı büyük bahçesi olan restore edilmiş tarihi bir villa. Dördüncü sırada Tarihi Yarımada’da deniz gören, bahçeli, deniz manzaralı büyük bir terası olan, restore edilmiş tarihi bir köşk. Bu arada Salacak’ı unutmuşum, şimdi aklıma geldi; onu da yukarılarda bir araya siz sıkıştırıverin lütfen.

İstanbul’un başka birçok güzel yerleri var ama ben yukarıda hem kişisel tercihlerimi hem de eğer çok param olsaydı ilk seçeceklerimi sıraladım. Şüphesiz siz de kendi sıralamanızı yapabilirsiniz. Kalın sağlıcakla. Sürç-ü lisan ettiysek af ola.

 
Toplam blog
: 326
: 941
Kayıt tarihi
: 10.03.11
 
 

Okullar: TED Ankara Koleji, ODTÜ, Bogaziçi Üniversitesi (Master) İş Hayatı: Philips, Anadolu Endü..