Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Temmuz '17

 
Kategori
Güncel
 

İstanbulu sel aldıkça İzmir'de güller açar mı?

İstanbulu sel aldıkça İzmir'de güller açar mı?
 

görsel internetten alınmıştır


Şehirde sel manzaraları diyince aklımıza ilkin İzmir gelirdi malum...İzmir'in çok yağış alan bir iklimde oluşu ve şehrin altyapısının yetersizliği her yağmurda sel baskını manzaraları sunardı.

İzmirin sel'le sınavı daima başarısızlıkla bittiği için, Ankara Belediye Başkanı Melih Gökçek olmak üzere, CHP muhalifleri İzmirin selden sınıfta kalmışlığı ile alay ederlerdi.

Son aylarda bu durum değişti; çünkü bu defa sele kapılan İstanbul olmaya başladı...Gerçi İstanbulun yağmurla olan sınavı İzmirinkine göre, dört işlem problemi ile havuz problemi kıyaslaması gibi farklı ise de sonuçta, başarısızlık başarısıktır.

İstanbul son yağmurlarda iyi sınav veremedi...Çok yağdı, afat oldu vesaire ama bu gerekçeler bile suya gömülmüş araba, yüzerek canını kurtalaran insan manzaralarını mazur göstermiyor.

Gerçek şu ki, artık iktidar tarafı İzmir'in her yağmurda sınıfta kaldığı sınavlarıyla alay edemeyecek...Melih Bey, İzmir Belediyelerinin karşısına geçep nanik yapamayacak.

İzmirli vatandaşların İstanbulun yaşadıklarına sevindiklerini asla söylemeyeceğim...İzmirliler rahmet yağmurlarının nasıl azaba dönüştüğünü iyi bildikleri için bu azaba duçar olanlara sevinmezler!

Ama yağmur yüzünden sürekli azar işiten CHP'li belediye başkanları için için seviniyordur...Bu sevinç, onların başarısızlığını izale eden bir durum çünkü...Bakın işte İstanbul da yağmura teslim oldu, tesellisi yani!..

Neydi o söz: Tencere dibin kara, seninki benden kara misali...Artık, hiç bir belediyenin ötekine edecek sözü yok...Benim altım üstüm ıslak, seninki benden ıslak...

Şurası kesin ki, ne kadar altyapı üstyapı yaparsanız yapın gökten gelenin şiddetine karşı koyamıyorsunuz...

Öyle ama her şiddetli yağmur da size yeni altyapı çalışmaları için ilham vermeli...Artık ölçü ve ayarlarınızı yeni afat durumlarına göre ayarlamalısınız.

Bir zamanlar beş şiddetinde depremde yerle bir olan evlerimiz vardı, şimdi altı buçuk şiddetinde depremlerde çatlak bile oluşmuyorsa, bu, üstyapıda gelişmişliğmizi gösterir.

Aynı durum şehirlerin altyapısında da gerçekleşmelidir...İster İstanbul olsun, ister İzmir...Öyle altyapı yapacaksınız ki, yağmurlar rahmet olacak gazap değil...

Belediye başkanlarına duyurulur!

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..