Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Nisan '16

 
Kategori
Türkiye Ekonomisi
 

İşte, yüz güldüren bir haber: ‘Turizmde Ukrayna dopingi’

İşte, yüz güldüren bir haber: ‘Turizmde Ukrayna dopingi’
 

milliyet.com.tr'den...


Doğrusu, Milliyet’e şükran borçluyum…

Bence, bu haberi okuyan, fotoğrafı gören herkes şükran duygularıyla dolar.

Suratların asıldığı, enseleri karardığı, geleceğin puslu göründüğü bir dönemde büyük moral verdi… Yüzleri güldürdü, bir umut ışığı yaktı, hatta istikbali parlak bile gösterdi.

Fotoğraf ortada, işte yukarıda… Fıstık gibi… Herhalde buna söyleyecek sözünüz olamaz. Yüzleri güldürmediği, moralleri yükseltmediği söylenemez.

Lâkin resmin altındaki haberler de çok güzel… En az resim kadar güzel, moral ve ümit verici, istikbali pembeleştirici…

Resim, Ukraynalıları gösteriyor. Bildiğiniz gibi, bu sene fazla Rus turist beklenmiyor. Bu beklentisizlik, ekonomik kayıp kadar, yaz aylarında ülkenin, bilhassa kıyılarımızın görsel bakımdan da fakirleşeceği, renksizleşeceği endişesini de beraberinde taşıyordu. Çünkü kıyılarımız güzel Rus turistlerden mahrum kalacaktı.

Milliyet’in haberi, vaziyetin o kadar da vahim olmadığını gösteriyor. Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Timur Bayındır, Ukrayna’nın başkenti Kiev’de düzenlenen 22. Uluslararası Turizm Fuarı sonrasında yaptığı açıklamada; “Fuara Turizm Bakanımızın da katılması  Türkiye’ye ilgiyi artırdı, geçen yıllarda, zaten, 700 bin civarında Ukraynalı turist geliyordu. Bu yıl en az yüzde 10 artmasını bekliyoruz.” müjdesini verdi. (Milliyet, 08.04.2016)

Demek bu sene kıyılarımıza 800 bin kadar Ukraynalı Turist gelecek. Bayındır’ın verdiği bilgiye göre, THY da gereken düzenlemeleri yapmış. Ukrayna’nın çeşitli şehirlerinden Türkiye’ye haftanın 7 günü uçuş başlatmış.

Her ne kadar, kaybedilen Rus turist sayısı 3 milyonun üzerindeyse, Ukraynalı sayısının 100 bin kadar artması bunu telafi edemez gibi gözükse de, mühim olan, biraz da nitelik değil mi?

Yukarıdaki resimden Ukraynalı turistin gayet zengin ve nitelikli olduğu anlaşılmıyor mu?

Plajlarımızın görsel bakımdan renksizleşeceği, fakirleşeceği endişesini de gidermiyor mu?

Öte yandan, bu kadar nitelikli ve zengin Ukraynalı turist kıyılarımıza akın ederken, iç turizmin de bir ivme kazanması beklenemez mi?

Bence, beklenir!

Yazın, memleketimde çok büyük bir hareketlilik yaşanacağı, turizmcilerin yüzünün güleceği, bütün milletin neşeleneceği anlaşılıyor.

Hatta şimdiden yüzümüz güldü, neşelendik.

Teşekkürler TÜROB, teşekkürler Milliyet!

 
Toplam blog
: 1412
: 1241
Kayıt tarihi
: 04.06.10
 
 

Ücret karşılığı hiçbir yerde çalışmıyorum. Sandıklı'da doğdum. Kuleli Askerî Lisesi, Kara Harp Okul..