Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Nisan '16

 
Kategori
Haber
 

İşten ayrılma belgesi vermek zorunda olduğunuzu biliyor musunuz?

İşten ayrılma belgesi vermek zorunda olduğunuzu biliyor musunuz?
 

4857 Sayılı İş Kanunu -İşten çıkış belgesi verilmesi


İşten ayrılma belgesi vermediğiniz çalışan başına 141 TL ceza ödeyebilirsiniz.
 
4857 Sayılı İş kanunu 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununun yürürlüğe girmesi ile birçok maddesi yürürlükten kaldırılan bir kanunudur. 4857 sayılı İş Kanunu’nun 28. maddesine göre, işten ayrılan işçiye, işveren tarafından çalışma belgesi verileceğini ve bu belgede çalışma belgesinde, işin çeşidinin ne olduğu ve süresi belirtilmesi gerektiği yazmaktadır. Çalışma belgesinin vaktinde verilmemesinden veya belgede doğru olmayan bilgiler bulunmasından zarar gören işçi veya işçiyi işine alan yeni işveren, eski işverenden tazminat isteyebilir. BİZİMOSGB olarak tüm işverenlere işyerine hizmet vermeye başladığımızda konu ile ilgili bilgilendirme yazısı ve gerekli bilgilendirmeyi yapmaktayız. Ancak işverenlerin veya çalışanların önemli bir bölümü ne yazık ki bu konudaki yükümlülüklerini ihmal etmektedirler. Ancak madde metninde çalışma belgesinin ne zaman verileceğine dair açık bir hüküm bulunmamaktadır.
İşin doğası gereği, söz konusu çalışma belgesinin iş sözleşmesinin feshiyle düzenlenerek işçiye verilmesi gerekmektedir. Bizim OSGB olarak konu ile ilgili olarak dikkatimizi çeken konu ise,en çok istifa eden işçilere çalışma belgesi düzenlenmemesi ve verilmemesinin sorunu ile karşılaşılmaktadır. İşçi hangi nedenle ayrılmış olursa olsun, mutlaka işten ayrılan her işçiye çalışma belgesi düzenlenmesi ve bir suretinin özlük dosyasında saklanması gereklidir. Ne yazık ki kanun bu konuda işçinin bunu alması için bir zorlama veya sorumluluk getirmemektedir.
Çalışma belgesine yönelik idari para cezalarını düzenleyen 4857 sayılı İş Kanunu’nun 99/C maddesi, “bu kanunun; 28’inci maddesine aykırı olarak çalışma belgesi düzenleme yükümlülüğüne aykırı davranan veya bu belgeye gerçeğe aykırı bilgi yazan işveren veya işveren vekiline ceza verileceğini belirtmektedir. Ancak cezayı düzenleyen İş Kanunu’nun 99/C maddesi, bu kanunun; 28’inci maddesine aykırı olarak çalışma belgesi düzenleme yükümlülüğüne aykırı davranan veya bu belgeye gerçeğe aykırı bilgi yazan işveren veya işveren vekiline ceza verileceğini belirtmiştir, ancak “çalışma belgesinin verilmemesinden” bahsetmemiştir. Söz konusu ihtilaf uygulamada sıkıntılara sebep olacak nitelik gösterdiğinden esasen bu konuda da bir çalışma yapılmalıdır. İşçi hangi nedenle ayrılmış olursa olsun, mutlaka işten ayrılan her işçiye çalışma belgesi düzenlenmesi ve bir suretinin özlük dosyasında saklanması gereklidir. İş Kanunu’nun 99/C maddesine göre, İş Kanunu’nun 28’inci maddesine aykırı olarak çalışma belgesi düzenleme yükümlülüğüne aykırı davranan veya bu belgeye gerçeğe aykırı bilgi yazan işveren veya işveren vekiline bu durumdaki her işçi için aşağıda belirtilen miktarda para cezası verileceği bilinmelidir. 2016 yılı için çalışan başına verilecek idari para cezası miktarı 141 TL’dir. Müfettişler tarafından yapılacak olan teftişlerde sorunla karşılaşmamak için bu konuda yetkili birimlerinizi uyarmanız ve özlük dosyasında bir nüshasını bulundurmanız gerektiğini önemle hatırlatmak isteriz. Bu bağlamda daha detaylı bilgiyi mali müşaviriniz veya avukatınızdan alabilir veya bilgi almak iin BİZİM OSGB’yi arayabilirsiniz.
 
Saygılarımızla 
 
Kürşat KORKMAZ
İnş. Yük. Mühendisi-A sınıfı İş Güvenliği Uzmanı
BİZİM OSGB 
İSG YÖNETİM SİSTEMLERİ
 
Toplam blog
: 8
: 2867
Kayıt tarihi
: 18.04.16
 
 

Malatya 1965 YILDIZ ÜNİVERSİTESİ- İnşaat Mühendisliği- 1986 Paşalı grubu -Yurt içi ve Yurt dışı p..