Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Nisan '14

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

İyi bir insan ol!

İyi bir insan ol!
 

En son ne zaman bir iyilik yaptınız?


En son ne zaman birine hediye aldınız?

Evet, ama doğum günü falan değil, durduk yere ... Ansızın karar verip...

Normal ihtiyaç için alınan şeyleri kastetmiyorum, ama ansızın karar verip anneye, arkadaşa ...

Ne bileyim, sevdiğin birine ...

Evde evcil hayvan besleyenler yapıyordur, ama beslemeyenler... En son hangi hayvana yaklaşıp ona şefkat gösterdiniz? Bir kedinin, köpeğin başını, çenesini okşadınız? Bir kuşu avuçlarınızın içine alıp gagasına bir buse kondurdunuz ? Bir sokak hayvanına şefkat gösterip onu beslediniz? Eğer beslediğiniz hayvan bir köpekse, o kuyruğunu hızlı hızlı sallayışını, siz minnettar olup heyecanlandığını hissettiniz?

Ne zaman vapura bindiniz? Martılara simit attınız mı? Hatta simidi elinizde tutun, martı gelip alıversin parmaklarınızın arasından, bu heyecanı yaşadınız mı hiç?

Bir ihtiyaç sahibine, ondan talep gelmeden, içinzden geldiği için, kültürümüzde, dinimizde, insanlıkta paylaşmak olduğu için, yardımda bulundunuz?

Kağıt mendil satan çocuk “ mendil alır mısınız “ dediğinde suaratınızı büzüştürmeden, “ ver bakalım bir mendil, al sana 1 TL “ dediniz? Suratını asıp “ yok “ demek en kolayı, en son ne zaman

kolayı değil de biraz daha zor ama insani olan yöntemi seçtiniz?

En son ne zaman içecek şişesini cebinizde, elinizde taşıdınız bir kenara bırakmayıp, bir çöp bulana kadar dakikalarca elinizde?

Bir çiçeği, burnunuza değecek kadar yüzünüze yaklaştırıp, kokladınız mı son zamanlarda? Boşverin, kokusu güzel olmasın, fakat yakından baktınız mı o çiçeğe, çiçeğin dokusuna, o mükemmelliğe?

Acaba en son ne zaman endişelendiniz, ağaçlarımız, bitki örtüsü yok oluyor, yok ediliyor ve hatta biz de buna – belki de farkında olmadan – aracı oluyoruz diye, hayvanların yaşam alanlarını gaspediyoruz diye?

Bu sorulara verdiğiniz cevaplar, EVET'ler, HAYIR'lar ne kadar az ya da çok, ya da verdiğiniz süreler ne kadar uzun, AY'lar, YIL'lar mesela, sizin ne kadar insan olduğunuzu, ne kadar insan gibi hissettiğinizi de söylecek aslında yüzümüze ... Belki de acı olacak bu cevaplar ... Ama gerçeklerle yüzleşmek, daha iyi bir insan olmak için bir şeyler yapmak mümkün hala ...

İnsan ol ! “ Ben iyi bir insanım “ diyorsan çıtayı yükselt, DAHA İYİ BİR İNSAN OL !

Ufak adımlarla upuzun mesafeler katedilebiliyor ... Ama her şey, o küçük adımı atmakla başlıyor ... Durduğun yerde gidemiyorsun bir yere ...

 
Toplam blog
: 22
: 358
Kayıt tarihi
: 09.10.12
 
 

  >İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi ULUSLARARASI İLİŞKİLER 2000 Mezunu, >Beykent Ü..