Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ocak '18

 
Kategori
TV Programları
 

İzleyici Entrikalı Çocuklar Duymasın'ı Çok Sevdi!

İzleyici Entrikalı Çocuklar Duymasın'ı Çok Sevdi!
 

Türk televizyon tarihinde en uzun süre devam eden işler arasında yerini alan ve defalarca kez ekrana geri dönerek farklı bir rekorun sahibi olan Çocuklar Duymasın şimdilerde ekranda farklı bir rüzgar estirmeye başladı.

2002 yılında TGRT ekranlarında başladıktan sonra ATV, Star ve Fox gibi ekranlarda versiyonları yayınlanan dizi geçtiğimiz 2017 yılında yeniden ekranlara gelmeye başlamıştı. İlk zamanlarda iyi reyting alan ancak daha sonra düşüş yaşamaya başlayan yapımın yerine yalnızca 1 bölüm sürerek Türk dizi tarihine rekorla giren Hayati ve Diğerleri isimli dizi konulmuş, ancak dizinin Çocuklar Duymasın'dan daha da kötü reyting almasıyla meydan yine Çocuklar Duymasın'a kalmıştı.

Türk aile yapısına uygun olması sayesinde yıllardır ekranda tutunmayı başaran ve aile içindeki eğlenceli olayları anlatarak izleyici toplayan yapım artık başka bir yol deniyor. Türk izleyicisinin çarpık ilişkileri ve entirakaları sevdiğini bilen dizi yapımcıları, hikayeyi arap saçı haline gelen bir noktaya taşımaya çalıştı ve bunda da başarılı oldu. Çünkü dizi son iki haftada aldığı reytinglerle AB grubunda liderliği kapıverdi.

Meltem ve Haluk arasında gereksiz bir şekilde çıkan ve büyüyen kavgaların getirmediği ayrılık fikrini, incir çekirdeğini doldurmayan bir mevzu için ortaya çıkaran senaristler sayesinde iş Aşk-ı Memnu kıvamına geldi.

Hem Meltem'in hem de Haluk'un takıntılı aşıklarının olması, Meltem'in de Haluk'un da bunlara yüz vermemesine rağmen devamlı birbirlerini yanlış anlamaları gibi durumlar sayesinde olaylar uzun uzun sürer hale geldi ve dolayısıyla entrikalı hal daha da alev aldı. Son bölümlerde boşanma davalarının da boşanmadan bitmesiyle ikilinin evliliklerinin muallakta kalması ve ayrılmadan ayrı yaşamaları gibi durumlar ortaya çıktı.

Ben anlatırken yoruldum açıkçası. Ama durum bu yani.

İzleyicinin yıllardır aile örneğiyle izlenen bir işe bu kadar sert bir U dönüşü yapmasına rağmen ses çıkartmaması hatta reytinglerle desteklemesi yüzünden Çocuklar Duymasın'ın Aman Karım Duymasın ya da Aman Kocam Duymasın moduna geçmesi söz konusu olabilir. Sonuçta her şey reyting için. 

Çocuklar Duymasın'ı doğru yolu bulduğu için tebrik ederken, bu şekilde devam ettikleri sayede reyting rüzgarını iyice arkalarına alacaklarını bir kez daha hatırlatmak istiyorum.

Dizinin dışında kalan ve akıbetinin ne olduğu anlaşılmayan Havuç karakterinin evlenmiş ancak karısını aldattığı için evine dönmüş biri olarak geri gelmesi sıradaki hamle olabilir. Belki daha sonra Gönül ile Tuna'nın arası açılabilir. Bu iş Emine ile Hüseyin'e kadar bile gidebilir valla. Yeter ki istersinler her şey olabilir.

Ne desem bilemedim ben.

Sen sabır ver yarabbim!

 

 

Anıl Koldaş

twitter.com/koldasanil

koldasanil@gmail.com

 

NOT : Bu yazının Milliyet Blog sayfası dışında başka bir sayfada farklı ya da aynı isimle kullanılması, yayınlanması yasaktır. Lütfen bu yazıyı haberim olmadan başka bir sitede yayınlamayınız! Aksi takdirde yasal yollara başvuracağımı bilmenizi isterim. İyi okumalar!

 
 
Toplam blog
: 670
: 3634
Kayıt tarihi
: 11.02.13
 
 

Balıkesir Üniversitesi Sosyoloji Bölümü mezunuyum. Koyu Fenerbahçeli, Ankara aşığı olup; anlataca..