Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Haziran '16

 
Kategori
TV Programları
 

İzleyici Fox Tv'den "Bir Aşk Hikayesi" dizisinin tekrarlarını vermesini istiyor!

İzleyici Fox Tv'den "Bir Aşk Hikayesi" dizisinin tekrarlarını vermesini istiyor!
 

Bir Aşk Hikayesi dizisi hafızalardan silinmiyor !


Başrollerinde Damla Sönmez ve Seçkin Özdemir’in olduğu dizi 2013 yılında klişeleşen diziler arasından sıyrılarak farklı konusu ve sergilenen olağan üstü oyunculuk performansları ile büyük ilgi görmüştü.

Dizi ayrıca bugüne kadar MBC kanallarında iyi izlendiği ve çok sevildiği için defalarca baştan yayınlandı.

Bir Aşk Hikayesidizisinde gerek görsel, gerek oyunculuk ve enerji olarak çok uyumlu olan Damla Sönmez ve Seçkin Özdemir ortaya öyle performanslar koydular ki canlandırdıkları Ceylan ve Korkut Ali karakterlerinin kalp atışlarını izlerken hissettik. Adeta canlandılar birer senaryo ürünü olmaktan çıktılar ve içimize dokundular. Bir Aşk Hikayesi duygu yoğunluğu olarak her zaman izleyicisine bir dizinin vereceğinden çok daha fazlasını vermiş bir işti…

Fox Tv nin 2013 deki yayın stratejisini bilmeyen yoktu herhalde Ana Haber saçma sapan zamanlarda başlıyordu ve yayın akışı çok dengesizdi. Özellikle Bir Aşk Hikayesi dizisinin 1 ayda 2 bölümünü yayınladığı zamanları da hatırlıyorum futbol müsabakası var diye…

Fox tv ayrıca 2013 de dizinin yayın saatini 22:45 e alarak belki de bir diziye vurulabilecek en büyük darbeyi vurdu. Üstelik erken saatlerde yayınlanırken güçlü rakipleri olmasına rağmen 2013 ün Fox Tv sine göre iyi reytingler alıyordu. Buna rağmen diziyi geç saate almıştı.

Dizi geç saate alınmasına rağmen yine o saatler de yayınlanan işlere göre iyi reyting alıyordu. Final bölümü geç saatte başlamasına rağmen 3.95 reyting almıştı. Yani 22.45 te başlayan bir dizi için bu oranlar oldukça yüksek. İnsan erken saatte yayınlansa kim bilir kaç reyting alacakmış diye içinden soruyor.

Bir Aşk Hikayesi oldukça büyük bir kitleye sahip bir işti ve sektöründe yakından takip ettiği bu sahneleri bu duyguları nasıl çekiyorlar diye incelediği bir işti. Ki hala bir çok dizi Bir Aşk Hikayesi dizisinden sahneler kopya ediyor. Ne diyelim taklitler aslını yüceltirmiş.

Fox tv yi böyle bir kaliteli işe sahip çıkmadığı ve sürekli diziye yanlış yayın politikası nedeni ile darbe vurduğu için bir kez daha kınıyorum…

Bir Aşk Hikayesidizisinden son 2 senede oldukça fazla sahne yeni dizilerde kullanıldı ,çalındı desek de olur sanırım. Ve hala ekranda yayında olan işlerde bu sahneleri az değiştirip kullanıyor. Bence bu emek hırsızlığı keşke herkes bir şeyler yaratmak için çabalasa bir şeyler çalmak için çabalayacağı yere.

Dizinin hala şuan sosyal medyada hayranları aktif durumda ve geçenlerde BAHsız ÇokBoşsunFox etiketi ile Twitter da dizinin tekrarlarını yayınlaması için Fox Tv ye mesajlar attı. Gerçekten dizinin tekrarlarının verilmesini isteyen birçok insan var…

Fox Tv bence Bir Aşk Hikayesi dizisini hafta içi gündüz kuşağında yada Gece 23.45 ten sonra  yayınlamalı. Dizinin sahneleri şuan birçok yeni dizide çalınarak kullanılıyor. Dizinin kendi yayınlansa ben buradayım dese herhalde o sahne çalan dizilere bir tokat gibi cevap olurdu.

 Fox Tv umarım Bir Aşk Hikayesi dizisinin tekrarlarını yayınlar. Ben uygun zamanda yayınlanırsa stratejik olarak tekrarlarının hatırı sayılır reytingler alacağını düşünüyorum.

İzleyici çok istiyor bakalım Fox Tv bu isteğe cevap verecek mi ?

Çetin Kaya 

 
Toplam blog
: 449
: 1506
Kayıt tarihi
: 31.01.14
 
 

Şuanda Turizm İşletme Fakültesinde okuyorum.Endüstri Teknik Ve Meslek lisesi mezunuyum. Ufak mana..