Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Nisan '17

 
Kategori
Kitap
 

İzmir Kitap Fuarı okuyucularını bekliyor

İzmir Kitap Fuarı okuyucularını bekliyor
 

22. İzmir Kitap Fuarı, her zamanki yerinde Uluslararası İzmir Fuar Alanı'nda (Kültürpark)  22-30 Nisan  2017 tarihinde düzenleniyor.

Türkiye'nin en büyük kitap fuarlarından biri olan İzmir Kitap Fuarı'nda binlerce kitap okuyucusu ile buluşacak. Çok sayıda yazar imza gününde, hayranları ile hasret giderecek. Söyleşiler, paneller ve çeşitli etkinlikler ile, siyasetten bunalan ruhumuza bu fuar gerçekten de çok iyi gelecek.

Kitap fuarları bugünkü sayısı ile elbette yetmemektedir. Türkiye'nin dört bir yanında, en ücra köşelerde bile çeşitli büyüklükte kitap fuarları açılmalıdır. Okumayı çok da fazla sevmeyen Türk insanına kitap okumayı sevdirecek etkinlikler gerçekleştirilmeli, okuma şenlikleri düzenlenmelidir. Evlerde her gün kitap okuma seansları düzenlenmeli, çocuklar bu konuda teşvik edilmelidir. Kitap okuyabilmek için zaman yaratmak bizlerin elindedir.

Burada görev sadece devlete düşmemektedir. Sivil Toplum Kuruluşları' da (STK) bu konuda üzerlerine düşen görevi yerine getirmek zorundadırlar.

Sadece devlet ve STK'lar mı? Elbette hayır!  Biz bireylerin de yapabilecek katkıları olabilir. Örnek; Özel günlerde aile, dost, akraba ve yakın çevreye kitap hediye etmek gibi...

Ülkemizde kitap fiyatları oldukça pahalı. Temel bir ihtiyaç maddesi olan kitabın KDV' si de oldukça yüksek. Yüzde 8 oranındaki KDV' nin ya sıfırlanması ya da yüzde 1 gibi çok düşük  bir oranda vergilendirilmesi, vatandaşın alım gücünü artıracaktır.

Kitap okuyan bir toplum düşünen bir toplumdur.

Düşünen toplumlar ise aldanmaz ve aldatmaz...

Sade bir kitap okumak için bile hayat yaşanmaya değer...

Kitapla kalın, bilgiyle yaşayın...

 

Not: Biz, Doğu Kitabevi Standındayız; bekleriz...

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 516
: 1080
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

1955 Ankara doğumluyum. Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunuyum. İstanbul'da uzun yıllar..