Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Eylül '18

 
Kategori
İzmir
 

İzmir’in Dağlarında Çiçekler Açarken Denizinde Neler Oluyor?

İzmir’in Dağlarında Çiçekler Açarken Denizinde Neler Oluyor?
 

Her Yer İzmir Gibi Kokmasın


Cahit Külebi Atatürk’e Ağıt şiirinde ne güzel söylemişti;

“İzmir’in denizi kız, kızı deniz
Sokakları hem kız hem deniz kokar.”
diye

Yıl 2018 İzmir’in denizi haftalardır lağım kokuyor…

İflah olmaz Belediye Başkanı fanatikleri dışında herkesi geceleri uykudan uyandıran bu koku hakkında belediye hala aydınlatıcı bir açıklama yapmaması çeşitli söylentilere yol açmaktadır.

İzmir geneline yayılan lağım kokusunun kaynağı tam olarak belirlenemezken kokunun sebebi iddiaya göre Büyükşehir tarafından 2000 yılında devreye sokulan Büyük Kanal Projesi'nin en önemli ayağını oluşturan Çiğli'deki atık su arıtma tesisinde geçtiğimiz haftalarda problem yaşandı. Tesis, meydana gelen arıza nedeniyle tam randımanlı çalıştırılamayınca bu sefer kenti çevreleyen ve arıtma tesisine pompalar aracılığı ile atık su taşıyan kolektörlerdeki lağım suları, sisteme zarar vermesin diye özellikle gece yarısından sonra yağışlı havalarda olduğu gibi arıtılmadan sistemin sigortası niteliğindeki bacalar aracılığı ile denize verilmeye başlanması olduğu söylenmektedir Rüzgârın etkisi ile yayılan kokunun kentin üzerine kâbus gibi çökmesine neden olduğu söylenmektedir.

Fanatikler efendim belediye muhalefette olduğu için iktidar yardım etmiyor safsatasıyla kendilerini avutmaktalar. Merkezi hükümet İller Bankası aracılığıyla illerin belediye başkanlıkları hangi partide olduğuna bakmaksızın mernis kayıtlarına göre şehirde yaşayan kişi sayısına göre ödenek göndermekte olup ayrıca belediyelerin çok sayıda  diğer gelirleri (Emlak Vergisi, Çevre Temizlik Vergisi, Tabela Reklam vergis, işgaliye Ruhsat Harcları …. Vs.) bulunmaktadır.

Geçenlerde belediyenin Sözcüsü gibi olan bir gazetede Türklüğünden şüphe duyulmayacak Saygı duyduğumuz bir köşe yazarı “İzmir Belediyesi 173 km raylı sistem yapmış bunun tamamını Belediye kendi imkanlarıyla yapmış” olduğuna dair yazı yazmıştı. Araştırma gereği duymayan bu yazar 173 km lik metronun 131 km sinin Ulaştırma Bakanlığınca yaptırılan İzban hattı olduğunu bilmemekte olup Üçkuyular Evka 3 arasındaki hattında önemli bir bölümünün TCDD tarafından yaptırıldığını es geçmektedir. Bugün İzmir’in merkezi Konak’ta bulunan yaya üst geçidi bile belediye tarafından değil Merkezi Hükümet tarafından yaptırılmıştır.

Belediye giderlerinin en önemli kısmı ihtiyaçtan çok fazla personel alımı yapılması nedeniyle “Personel Giderleri” oluşturmaktadır.

Belediyenin halkı isyan ettiren diğer bir yatırımı Üçkuyular-Halkapınar tramvay hattıdır. Genel olarak raylı sistemde gelen ve giden tramvay hattı yan yana olurken İzmir’de tam bir garabet örneği ve mühendislik faciası olarak Üçkuyulardan  Halkapınara giderken yerleşimin olduğu kara tarafından giderken dönüşte yerleşimin olmadığı deniz tarafından tramvay gelmekte buda gereksiz istasyon yapımı personel gideri yayaların geçmesi için gereksiz trafik ışıklandırması gibi masraflara yol açmakta tramvay yolunun diğer önemli bir bölümü ise normal araç trafiğinin olduğu bölümdedir.

İzmir'in denizinin Kız kızının deniz kokacağı günlere kavuşmak umuduyla...

 

 
Toplam blog
: 5
: 586
Kayıt tarihi
: 03.11.17
 
 

  Dokuz Eylül Üniversitesi Maliye Bölümünden mezun oldum. İzmir'de yaşamımı sürdürmeye ça..