Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Şubat '15

 
Kategori
Resim
 

İzmir'li kadın ressamlar sergilerini açtılar, aralarına erkekleri almadılar.

İzmir'li kadın ressamlar sergilerini açtılar, aralarına erkekleri almadılar.
 

Dün açılan, sergi, 9 Mart'a kadar devam edecek.


 

 

 BU TABO, CANLI OLARAK ÇALIŞILMIŞ.

İzmirli hanımlar, şişlerini, yünlerini alıp, komşu gezmelerine gidip de sakızları çatlata çatlata, dedikodularıyle insanları patlata patlata yaşam sürmüyorlar artıkın. O, milattan önceydi. Pilli radyolardan, atlaya, hoplaya zıplaya bu günlere geldik şükür. Evin kedisi bile mangal altına girip postu yakmaktan kurtuldu.

Kadınlarımızın elleri fırça tutuyor. Rengarenk boyalarla şaheserler yaratıyor. Ve topluca bir arada onları sergiliyorlar

DİLEK DOĞU SERİM, BEĞENİLEN  "KUŞLAR" İSİMLİ TABLOSUNUN BAŞINDA.

Dün, Tarihi Hava Gazı Fabrikasında, ortalığı seller götürse dahi, içerisi hıncahınç doluydu. Duvarlarda kadınlarımızın tabloları asılıydı. İçeride sembolik olarak  4 erkek sayabildik. Gerisi hep kadındı.

Ve de ben, bu kadar kadın ressamı, bir arada görmemiştim. Aralarında ne kıskançlık kalmış, ne dedikodu, ne de ince ince taşlamaklar.  Bir işaretle birbirlerinin  eserleri önüne gelip poz veriyorlar. Çat oradalar çat buradalar. Hiç kıskançlık yok.

         Kadın ressamların pek çoğu, açılan kurslarla kabiliyetlerini pekiştirip, sergi açacak hale gelmişler. Kimilerinin bilmem kaçıncı sergisi.

         Sergi salonun dışarısını seller götürüyor. İçeride ise pür neşe, kokteyl Parti, bütün cepheleriyle devam ediyor. Salonu da su basarsa diye kimsenin aklına gelmediği gibi, bu deryadan yüzerek kurtulabilir miyiz diye de düşünen yok. Hanımlar, resimlerinin derdinde. Bir o köşe, bir bu köşe öbek öbek  birbirlerinin resimleri başında toplanıp toplanıp  poz vermek, dışarısın acıklı halini ve perişanlığını silip süpürüyor. Kimsenin umurunda bile değil. İçlerinden espritüel olanı ressam Dilek Serim “ Keşke yatak yorgan getireydik” diye göz kırparak konuşması, gülüşmelere sebep olurken, kola içerek kafayı bulanlar da olurmuş dedik durumlara bakarak

BİZ, KOSKOCA SERGİDE, İKİ ADET ERKEK SAYABİLDİK.  ONLAR DA MANİSADAN GELMİŞLERDİ...GERİ KALANLARIN HEPSİ KADINDI. RESSAMI DA KADIN, ZİYARETÇİLERİ DE KADINDI.

                                                             DİLEK SERİM VE "KUŞLAR" İSİMLİ TABLOSU. ÇOK BEĞENİLDİ.

İZMİRLİ RESSAMLARIN BİR KISMI, TOPLU HALDE BLOG MİLLİYET OBJEKTİFİ KARŞISINDA. (üST VE ALTTAKİ RES,İMLER)

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..