Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Ekim '17

 
Kategori
TV Programları
 

Jüri Başarılı Ama Yeteneksizsiniz Türkiye!

Jüri Başarılı Ama Yeteneksizsiniz Türkiye!
 

Tarih 10 Ekim 2009, program adı: Yetenek Sizsiniz Türkiye, Jüri üyeleri Ali Taran, Hülya Avşar, Acun Ilıcalı, Kanal: Show Tv. Aradan 12 yıl geçti ve durum yine bu!

Nasıl da zamanı geri sardılar değil mİ?

Zaman makinesi o tarihi günümüze taşıdı ve sadece kanal değişti!

Muhteşem üçlü jüri koltuklarına geri döndüler ama farklı bir performans görmek mümkün olmadı. Hep aynı terane dediğimiz bir yarışma programı oldu. “Şu yarışmacı final görür” dediğimiz hiçbir gösteri ile karşılaşamamak jüriyi de yordu.

Bizim olduğu gibi jürinin de bu yarışmacılara gözü tok!

Emin olun onlar da ağızları açık bir performans seyretmek için o koltuklarda oturuyorlar. Geçtiğimiz 2 yıl içinde reytingleri düşüş gösteren Yetenek Sizsiniz Türkiye’nin jüri koltuğunun ilk yıllarda olduğu gibi reyting alan üçlü ile ne kadar başarılı olacağı şimdiden pek belli değil. Bunun nedeni jüri değil, yarışmacıların geçtiğimiz yıllarda başarılı buldukları performanslarının aynen tekrarlayarak kendilerini finale atma çabasıdır. Yaratıcılık, özel yetenek yok! Zaten jüri üyelerinin dediklerini, tavrını görmek isteyenler sayesinde reytingler bu kadar yukarı çıktı yani jüri görevini yaptı. Reytinglerin son durumuna yarışmacı desteği gelmedi.

Haliyle bu da reytingleri;

14 Ekim akşamı reytingleri: Total kategori; Reytig 3, 79 Share 9,97 ,Sıra 7,  AB kategorisi; Reyting 4,04, Share 10,63, Sıra 3, ABC kategorisi; Reyting 3,60, Share 10,10, Sıra 6

Bu daha başlangıç programının sıralamalarının ilk gün düşük olma sebebi, beklenen performansın altında yarışmacıların sahnede yerini alması seyirciyi ekran başına çekemedi. Seyredenleri ise kaçırdı! Acun Ilıcalı’nın bu durum karşısında yapabileceği tek şey duadır. Bu dua ancak şöyle olabilir “Ne olur farklı bir performans olsun!”, duası ne kadar tutar bilmiyorum. Beklentim o ki yarışma bütün kategorilerde ilk 3 olabilir. Yeter mi derseniz, yetmez ama bu yeteneklerle de bu iş devam etmez!

Oku, düşün, yarat!

İşte bu benim hayat felsefem, bu düşüncemi benimseyenler gözleri hem kendilerine hem de TV8’e çevirmeyi becerecektir. Acun Medya milyonların önüne çıkartarak zaten yarışmacılara destek oluyor, gerisi yarışmak isteyenlere kalmış. Umarım birileri yaratıcı gücünü kullanıp yeteneğini sergiler de bizim de gözümüz gönlümüz açılır.

Hayatta umudunuzu kaybetmeden yaşamanız dileği ile….

http://blog.milliyet.com.tr/eceer

eceer6@gmail.com

https://twitter.com/eceer6

https://www.facebook.com/eceeryazilari

 https://www.facebook.com/dizisin

 
Toplam blog
: 781
: 3899
Kayıt tarihi
: 23.09.12
 
 

16- 06- İstanbul'da doğdum. Tatbiki Güzel Sanatlar Tekstil Ana sanat dalı Moda tasarımı bölümünde..