Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Mayıs '15

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

KİLO VERMEK Mİ İSTİYORSUNUZ ?

KİLO VERMEK Mİ İSTİYORSUNUZ ?
 

KİLO VERMEK Mİ İSTİYORSUNUZ ?

Kilo vermek mi istiyorsunuz ? Öncelikle çok kararlı olmalısınız.  Zayıflamaya karar verdiniz. Şimdi durun ve düşünün kaç yıldır fazla kilo sorunu ile yaşıyorsunuz? Benim bu soruyu sorduğum kişilerin genelde yanıtı şöyledir. ‘ kendimi bildim bileli ’  ‘ ergenlik çağımdan beri ’ ‘ ben zaten dört buçuk kilo doğmuşum ’ gibi. Bu kiloları yıllar içinde aldınız. Belki de her yıl kilonuza dört, beş kilo ekleyerek bu günlere geldiniz ve şimdi onbeş veya yirmi kilo fazlanız var. Evet demek ki çok uzun yıllardan beri devam eden bu kilo sorununun, çözümüne de uzun zaman ayırmanız gerekiyor.

     Yılların sorunundan, ‘mucize diyetler’  ‘bir haftada beş kilo diyeti’  gibi magazin diyetleri ile  bir – iki  ayda, sağlıklı ve kalıcı olarak kurtulamazsınız. Ayrıca önemli olan fazla kiloları vermek değil, fazla yağları vermektir. Çok düşük kalorili hızlı diyetlerde veya tek çeşit besin grubuna dayalı sadece protein veya karbonhidrat diyetlerinde, kişi yağ değil kas verir. Kas kaybetmek ise metabolizmayı yavaşlatır ve sonrasında tekrar daha hızlı kilo almanıza sebep olur. Doğru ve sağlıklı bir zayıflama diyetinde kaybettiğiniz kilonun yüzde 60, 70’i yağdan olmalıdır. Yağ kaybı size hem sağlık hem de ince bir görüntü sağlar. Dört beş kilo kaybettiğinizde, bir beden küçülmüş olmanız gerekir. Eğer dört beş kilo verdiğinizde, bir beden küçülmediyseniz verdiğiniz kiloya sevinmemelisiniz. Kilo verirken diyetle birlikte fiziksel aktivite yaparsanız yağ kaybı ve dolayısıyla incelmeniz daha fazla olur. Bunun içinde her zaman yapacağınız en kolay ve en ucuz aktivite yürüyüştür. Özellikle sabah ve akşam otuzar dakikalık yürüyüşler metabolizmanızı hızlandırır. Bunu hayatınızın normal akışı içine koyar ve ömür boyu yaparsanız kesinlikle çok faydasını görürsünüz.

     Diyete başlayan kişilerin yaptığı bir hatada, diyetle birlikte spor salonuna yazılmaktır. Fakat fazla kilolarını verdikten sonra, iş yoğunluğundan vakit ayıramama gibi veya bazı hayat değişikliği gibi sebeplerle spor salonunu devam etmeyi bırakırlar.  İş de o zaman spora alışmış vücut, hızla tekrar kilo almaya başlar. Bu sebeple devam edemeyeceğiniz bir şeye başlamamalısınız. Oysa yürüyüş her mevsim ve her zaman yapacağınız en iyi fiziksel aktivitedir. Gideceğiniz yere evden yarım saat erken çıkarak yürüyerek gitmek, ilk üç katı asansör yerine merdivenden çıkmak, sonrasında asansörle devam etmek gibi günlük hayat içine koyacağınız alışkanlıklar edinmelisiniz.

Evet kararlı ve sabırlısınız, kilo vermek yani fazla yağları vermek istiyorsunuz, o zaman hem yaktığınızdan daha az yemeli, hem de fiziksek aktivitenizi artırmalısınız.

Zayıflama ve sağlıklı beslenme bilgileri ve önerilerimiz için ;

www.slimmingcenterestetik.com

info@slimmingcenterestetik.com

Facebook :  slimmingcenterestetik

Instagram :  @slimmingcenterestetik

Diyetisyen Nurdan Çeliktaş

 
Toplam blog
: 45
: 323
Kayıt tarihi
: 28.11.14
 
 

01.02.1974 tarihinde ve İstanbul’da doğan Nurdan Çeliktaş, 1991-1995 Hacettepe Üniversitesi Besle..