Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ağustos '10

 
Kategori
Siyaset
 

KPSS’nin iptal edildiği 13 Eylül’de açıklanır

KPSS’nin iptal edildiği 13 Eylül’de açıklanır
 

KPSS, Kamu Personeli Seçme Sınavı’nın kısaltılmasıdır ama başındaki “K” harfi bugünlerde daha çok “Kopya” çağrışımı yapıyor.

10-11 Temmuz 2010 tarihlerinde KPSS yapılırken sınava normal koşullarda girenlerin aklına anormal şeyler gelmezken komşu sırada sınava giren kişi anormal bir şeyler mi yapıyordu?

Sınav sonuçları açıklandıktan kısa süre sonra yaklaşık 280 bin kişinin katıldığı 120 soruluk Eğitim Bilimleri sınavında çok sayıda kişinin öğrenci diliyle “full çekmesi” yani 120’de 120 soruyu doğru yapması kafaları karıştırdı. Önce 500 kişi söylentisi çıktı daha sonra resmi ağızlar 350 sayısını ifade etti. Aynı sınavda geçen yıl 1 kişinin bile tüm soruları yapmamış olması kuşkuları iyice artırdı. Bu üstün başarılılar arasında aile bağları olanlar da olunca çoğumuzun aklına kopya olasılığı geldi.

Twitter’da hoş bir yorum vardı geçtiğimiz günlerde: “KPSS sorularını sınavdan önce elde edecek kadar uyanık, ama dikkat çekmemek için bir-iki soru yanlış yapmayacak kadar salakların ülkesi...”

Bu kadar çok konuşulunca yargı da konuya el koydu.

Şimdi ne olacak?

13 Eylül’de veya bu tarihten birkaç gün sonra KPSS’nin iptal edildiğini duyuracaklar.

Neden şimdi değil?

Tam referanduma giderken, “Hayır” olasılığının tir tir titrettiği bir hükümet neredeyse 1 milyon kişinin girdiği bir sınavı iptal etmeye cesaret edemez. 1 milyon kişiyi kızdırmak referandumda tüm umutları bitiriverir. 1 milyon kişi yüzde 2 seçmen demektir… Buna yakınları da eklersek üzerlerine kabus gibi çökebilir.

Şaibeli sınavın sonuçlarıyla 30 bin öğretmeni atayacağını açıklayan Milli Eğitim Bakanı’nın da aklında referandumdan başka bir şey yok. Atanmaları biraz geciken 30 bin kişi ve yakınları binde 1 seçmen de olsa o binde 1 herşey altüst edebilir. Üzmemeleri gerektiğini düşündüler.

KPSS şimdi iptal edilmiyor, öğretmen atamaları yapılıyor. Yaptıkları, krizi referandum günü sonrasına ertelemek.

13 Eylül günü KPSS iptal edilir ve sınav yeniden yapılır.

Ankara, 23 Ağustos 2010

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..