Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Eylül '10

 
Kategori
Siyaset
 

KPSS şimdilik iptal edilmedi ancak iptal edilme olasılığı açıklandı

KPSS şimdilik iptal edilmedi ancak iptal edilme olasılığı açıklandı
 

KPSS iptal edilecek. Herşey bu kadar gözönündeyken KPSS’nin iptal edilmemesi başlı başına bir skandal olur. Herkes bunu biliyor, ÖSYM de biliyor, YÖK de biliyor, hükümet de biliyor ama referandum korkusu yüzünden bu konuda net bir ifade kullanamadılar. O nedenle 13 Eylül KPSS’nin iptal edildiğini açıklanması için beklediğim tarihti (1)

Olayın üzerinde bu kadar çok zaman geçmesine karşın, YÖK Başkanının Başbakanla görüşmemiş olmasının da tek nedeni referandumdu. Sınava giren 800 bin kişi bu süre içinde oyalandı. Başbakan referandum nedeniyle çok meşgul olsa da, maçlara gideceği zamanı vardı, KPSS içinde zaman ayırabilirdi.

YÖK Başkanı Özcan, KPSS'deki kopya iddiasıyla ilgili bu akşam (13 Eylül 2010) bir açıklamada bulundu: “Savcılık soruşturmasını tamamlamadan bir karar almayacağız.”

Bu açıklamanın açıklaması: “İptal edilecek ama önce savcı görüş bildirsin”. Ancak savcı yargıda karar vermez ki, yargıçlar ne diyecek. İş ona kalırsa yıllarca KPSS yapılmaması gerekir! Hem YÖK yargımı ki, savcının soruşturmasından karar verecek.

Bu durumun da yeni bir oyalama olup olmayacağını hiçbirimiz bilemeyiz ama çok iyi tahmin ederiz. 2011 Haziran ayında yapılacak genel seçimler öncesinde büyük bir memur alımı yapılmasını sağlayacak bir KPSS takviminin kömürden, makarnadan daha etkili olduğunu hepimiz biliriz.

KPSS önce referanduma kurban edilmiştir, şimdi de genel seçimler için meze olarak düşünülüyor olabilir.

KPSS hemen iptal edilmeli, yeni sınav sıfır hata ile yapılmalı ve sonuçlar en kısa zamanda belli olmalıdır.

(1) KPSS’nin iptal edildiği 13 Eylül’de açıklanır (24-8-2010): http://blog.milliyet.com.tr/KPSS_nin_iptal_edildigi_13_Eylul_de_aciklanir/Blog/?BlogNo=260529

Ankara, 13 Eylül 2010

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..