Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ağustos '17

 
Kategori
İnançlar
 

KT 69: "Abla" zaplarken, gözlerine inanamaz; Karagöz iftar sofrasında cola içiyor!

"Abla" televizyon seyretmez, kışın da oturduğu yazlıkta çanaksız televizyon izlenemediğinden ve bir de reklamla bölünmeden, "altından üstünden ve artık tam ortasından reklam geçmeden film de seyrederim" deyip bir paralı yayına abone olmuştur, da arada şeytan dürter "normal" kanallarda ne var diye bakar:
 
Birinin bitip diğerinin başladığı, mekânın, şehir ya da kırsal oluşuyla ayrılan, -neredeyse birbirinin aynı- dizi tanıtımlarında, -istisnasız tümünde- haykırarak ağlayan kadınlar, ölmekte olan çocuklar, bir de şakır şukur seslerle kullanılmaya hazır hale getirilen silahlar vardır. "Abla" dizilerden özenle uzak durur, bir de reklamlardan... Ama şeytanın işi yok!
 
Zaplarken bir de ne görsün? Hacivat Karagöz, seçebildiği kadarıyla Keloğlan, iftar sofrasında, ellerinde cola şişeleri! Tövbeler tövbesi! Bu colanın yerlisi de sinmez "abla"nın içine. Dünya dondurma markası "Türk tatlıları kılığında dondurma" koymuş sofraya, bizimkiler mis gibi milli içeceğimiz ayranı kaldırıp cola koymuş ortaya.
"Abla" ayranla colanın faydalı/zararlı içecek tartışmasına girmez. Bir başka reklam filminde, kebabın, dürümün, lahmacunun yanında -şalgam suyu değil!- cola vardır. Yok, ne dense boş, bu iş taaaa başından beri -ki colanın iftar sofrasındaki macerası birkaç yıllık iştir- fena halde "abla"nın kanına dokunur.
 
Bir yandan da şaşar, en ufak dürtmeyle galeyana gelen "milli hislerimiz" şu cola konusunda nasıl bu kadar hissiz kalırlar, anlaşılır gibi değildir.
 
Toplam blog
: 591
: 63
Kayıt tarihi
: 27.07.15
 
 

İstanbul'da 20 yıldan fazla, tasarımcı grafiker olarak çalışırken bir kız çocuğu da yetiştiren "a..