Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Nisan '17

 
Kategori
İnançlar
 

Kabir hayatı

Kabir hayatı
 

Kabir hayatı. Kabristan. Nedir kabir hayatı?

Kabir, mülktür.

Evren, mülktür.

Dünya, mülktür.

Ülke, mülktür.

Konut, mülktür.

Beden, mülktür.

Kalp, Sin, mülktür.

Kabirler, zamanın ve de mekânın SIFIRLANDIĞI mülklerdir. Hayatta hiçbir şey yok olmaz. Döngü, dönüşüm vardır. Ölen insan göçer, dünya değiştirir. Yeni bir zaman ve mekânda yeniden dünyaya gelir. DOĞAR.

Örnek:Ankara ilinde ölüp yine Ankara’da bir kabristana defin edilen birey, dünyanın farklı bir mülkünde, yeni Zelanda’da tekrar dünya gelir. Ankara’daki kabrinde ardından yapılan dualar, merasimler yeni Zelanda’da tekrar yeni bir yaşama doğmakta olan AYNI KİŞİYE, dünyasal kazanımlar olarak yansır. Soyut dualar, somut nesnel yaşam olanaklarına dönüşür. Tıpkı, Gaz > Katı > Sıvı ve tekrar Gaz olan bedenin yeni bir RAHİM’de sıvı ve katı bir varlığa dönüşümü ile yeniden İnsan olarak doğmakta olduğu gibidir. DÖNÜŞÜM, DÖNGÜ.

Mevcut zaman diliminde faydalı bir yaşam süren birey, yine dünya gezegeninde, Cennet bir bölgede, Cennet bir yaşama doğmaktadır. Tabiki, farklı beden özellikleri ile.

Cennet ve Cehennem yine dünya gezenindedirler. Cennet bir yaşam, cehennem koşullarında bir yaşam. Tercih tabiki, kişiye aittir. Hangisini rezerve etttirmekte ise bir sonraki yaşamını orada geçirecektir. Ve sonra yeniden. Ne vakte kadar? Sonsuza dek, sonsuz bir döngü ile.

İşte bu oluş, “Öldükten sonra dirilmeye iman” dır. Yani kâmil bir iman. Kemâlât.

..Daimi Diriliş..

Kabir ziyaretleri, kabir sahibine ve de ziyaretçisine önce soyut ve ardından somut yaşam olanakları sağlamaktadır. Duygusal, Bilinçsel, Eylemsel ve Nesnel Yaşam Olanakları.

Ziyaret eden ile ziyaret edilen kişi arasında wireless benzeri bir iletişim ağı kurulur. Farkındalık düzeyi oranında kişiler bu iletişimi algılayabilmektedirler. Bu algı derinliğine de Sezgi, duygu, hissetme, gönül gözü açıklığı vb. tanımlamalar verilir.

Özkelam; Yaşam, sonsuza akan bir döngüdür.

 

 
Toplam blog
: 635
: 614
Kayıt tarihi
: 07.09.13
 
 

Şiiri, yazmayı seviyorum..hepsi bu kadar.. ..