Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Mart '17

 
Kategori
Kent Yaşamı
 

Kadıköy'de Bir OHAL Günü

Kadıköy'de Bir OHAL Günü
 

Kadıköy'de oturan veya bir vesileyle yolu oraya düşen herkes, Kadıköy'ün kendine özgü keşmekeşine de pekâlâ aşinadır. Aslında İstanbul'un merkezî hangi bölgesine gidilirse gidilsin, o keşmekeşlik hali her yerde gösterir kendini. 

Ama günlerden haftasonu olduğunda, hayat artık neredeyse durma noktasına gelir Kadıköy'de. Hele bir de Bağdat Caddesi, Kızıltoprak, Altıyol merkezli bir haftasonu programı yapmayı düşünüyorsanız, şimdiden uyarıyorum; karşılaşabileceğiniz ulaşım sorunları için önceden önleminizi alın. 

Neyse ki bu anlatacaklarım, İstanbul'un gözde ve yaşam standardı yüksek ilçelerinden birinin her gün yaşadığı bir sorun değil. O bakımdan rahat olun. Hemen hemen her 15 günde bir nükseden müzmin bir büyük şehir hastalığı. (Gerçi şu anda milli maç arası var; o bakımdan bir süreliğine rahatsınız.)

Takip edenler, ilgi duyanlar bu 15 günde bir nükseden şehir rahatsızlığının nedenini aslında üç aşağı, beş yukarı tahmin edebilirler. Ama ceremesini onlardan daha çok; futbolla uzaktan yakından ilgisi bulunmayan, bütün derdi, tasası akşamın o saatinde bir an önce evine varabilmek olan semt sakinleri çeker. Topu topu 2 saatte oynanıp, bitecek bir spor karşılaşması; son düdüğüne dek semt yaşamını âdeta esareti altına alır. Kendi halinizde bir semt sakini olarak o esaret altında yine de evinizin yolunu tutabiliyor olmanız, artık güvenlik görevlilerinin insafına kalmış bir durum. 

Kadıköy'ün bu müzmin hastalığının daha cuma akşamından nüksedeceği tuttu! Yoğun bir iş ortamında çalışıp, cuma akşamı mesai saatinin bitimini sabırsızlıkla bekleyenlerin ruh halini, böyle bir işte çalışan biri olarak çok iyi bilirim. İnsanları artık sadece ofislerinden çıkmak da kesmez; bir an önce evlerine varıp, çizgili pijamalarını üzerilerine çekip, bir ellerinde kumanda, ötekisinde çay bardağı haftasonu ev moduna geçmenin hayaliyle giderler servis araçları ve otobüslerde. Ama İstanbul'un cuma keşmekeşinde bütün bu hayallerin hemen gerçekleşebilmesi ne mümkün. Kadıköy Ülker Stadı da olsa, Dolmabahçe Vodafone Arena da olsa, Seyrantepe Türk Telekom Stadı da olsa; durum İstanbul'daki her stadyum bölgesi için aynı. 

Gerçi İstanbul Valiliği'nin her karşılaşma arefesinde böylesine yoğun önlemler almasına sebep üzücü olaylar var geçmişte yaşanan. 2016 yılının son günlerinde Dolmabahçe Vodafone Arena Stadı'nın yakınlarında, Çevik Kuvvet timlerinin toplanma noktasına düzenlenen ve 38'i emniyet personeli, 48 kişinin hayatını kaybettiği bombalı terör saldırısı; İstanbul'un belleğinde kalan ve geçmesi pek de mümkün olmayacak derin bir travma. 

Cuma akşamı Kadıköy'ün karmaşıklığı, alınan diğer sonuçlara göre lig sıralamasını pek de etkilemeyen bir Konyaspor maçı yüzündendi. ''Ya Emre, burnundan da gelmiş, bak. Peki çektiğin çileye değdi mi?'' diye soracak olursanız; e orası da artık ayrı bir kategori ve başlığın konusu.

 
Toplam blog
: 266
: 1321
Kayıt tarihi
: 22.06.06
 
 

1982 yılında İstanbul'da doğdum. Açık Öğretim Fakültesi İşletme Lisans eğitimimi 2005 yılında tam..