Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Mayıs '15

 
Kategori
İzmir
 

Kadın Başkan Dikmen " Medya'da kadının adı yok, boy boy fotoğrafları var" dedi.

Kadın Başkan Dikmen " Medya'da kadının adı yok, boy boy fotoğrafları var" dedi.
 

İzmir Gazeteciler Cemiyeti nin kadın Başkanı Misket Dikmen.


 

          İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Misket Dikmen, medya da kadın istihdamının yeterli oranda olmadığına dikkat çekerek, “Türk basınında yöneticilerin yüzde 15’i, köşe yazarlarının ise yüzde 11’i kadınlardan oluşuyor. Buna karşılık gazetelerin arka sayfalarının tamamında kadınlar kullanılıyor. Medya da kadının adı yeterince yok ama kadınlarımızın boy boy fotoğrafları var” dedi.

          Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) İzmir İl Kadın Girişimciler Kurulu tarafından düzenlenen söyleşinin bu ayki konuğu İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Misket Dikmen oldu.  İzmir, Manisa, Aydın illerindeki kurul üyelerinin yoğun ilgi gösterdiği söyleşide, meslek yaşamını ve kariyer hikayesini paylaşan İGC Başkanı Misket Dikmen, İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin 69 yıllık tarihinde ilk kadın başkan olmaktan onur duyduğunu söyledi.

         “KADINLARIN SORUMLULUĞU DAHA FAZLA”  Medyada kadının yeterince yer almadığına vurgu yapan İGC Başkanı Dikmen, şöyle dedi:

         “Medyada yöneticilerin yüzde 15’i, köşe yazarlarının yüzde 11’i kadınlardan oluşuyor. Kadın muhabir oranı da erkeklere göre çok daha az. Televizyonlardaki tartışma programlarına aktif olarak katılan kadın gazeteci sayısı da oldukça az. Buna karşılık gazetelerin arka sayfalarının tamamında kadınların boy boy fotoğrafları var. Keza basın meslek örgütlerinin başkanlık ve yönetimlerinde de erkek egemen bir yapı var. Temennimiz bu yapının hızlıca değişmesi, kadının her alanda aktif olarak yer alması. Gazetecilerin sorunları ortak ama kadın gazetecilerin ayrıca kadın olmanın getirdiği sorunları da var. Kadının mesaisi sadece dışarı ile sınırlı değil. Evine geldikten sonra da mesaisi devam ediyor.”

         “KADINLAR HER SEKTÖRDE YER ALMALI”  Yaklaşık bir saat süren söyleşide özellikle kadınlarla ilgili şiddet haberlerinde kullanılan haber dilini de eleştiren Dikmen, gazetecilerin kadınlarla ilgili haberlerde rencide edici bir dil kullanmaktan kaçınması gerektiğini vurguladı.

         Programda söz alan TOBB İzmir İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Aysel Öztezel de hangi sektörde olursa olsun kadın girişimci sayısının, kadınlarının temsil oranının hızla artmasını temenni ettiklerini söyledi.

         Söyleşinin ardından TOBB İzmir İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Aysel Öztezel ve TOBB İzmir İl Kadın Girişimciler İcra Kurulu üyesi Bülent Uçak, İGC Başkanı Misket Dikmen’e günün anısına bir plaket takdim etti.

 

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..