Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Temmuz '15

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Kadın çocuk doğurmak ister ama istemese de doğurmak zorunda sanki

Kadın çocuk doğurmak ister ama istemese de doğurmak zorunda sanki
 

Ona analık görevi verilmiş. Çocuk doğurmak görev olabilir mi? Sen çocuk doğurabiliyorsun, o halde doğuracaksın. Hangi kadın ben çocuk doğurmak itemiyorum diyebilir ki. Bu baskı kadını çocuk doğurmaya mecbur bir cinsiyet haline getirmiştir. Kadınsan çocuk doğuracaksın. İstememe, hayır dememe hakkın yok. Senden herkes bunu bekler.

Ben insanların benden beklediğini değil kendi istediğimi yapmak istiyorum ve sadece annelikle var olmak istemiyorum. Yani “çocuk doğurmama hakkı” insan haklarına girmeli ve çocuk doğurmayan kadınlar sınıfı olmalı. Belki kadın böyle biri olmak istiyor ya da çocuk doğurmayan, annelikle ilgisi olmayan kadınları isteyenler olabilir. İnsanların önü böyle kader gibi emrivakilerle kesilemez “sen kadınsın, çocuk doğuracaksın”

Bu etiket kadınların üzerine yapıştığı için başka açılımlar da olmuyor. Yani mesela güzellik veya erken yaşlanmama gibi nedenlerle çocuk yapılmaması halinde kiralık anne, tüp bebek gibi yollar olmuyor. Oysa olmalı. Sen zaten doğuruyorsun o halde doğur diyorlar.

Bir şeyi istemese de yapmak zorunda olmak bizim hayat anlayışımızda yok. O işe uygun olabilir, o işi ondan başka kimse yapamıyor olabilir, ayrıca kendi çocuğu olmak başka çocuk da bir mutluluk olsa bile yine de bir kişi bir şeyi istemiyorsa yapmayacak. İnsanları hiçbir konuda zorlayamayız.

Bir de kadına verilen bu görev abartılmış; kadın sadece anne, çocuk doğurup büyütecek, hem de hayat boyu. Bu misyonla yetiştirilmiş kadınlar kutsal amaçlarına(!) laf ettiğim için beni taşlıyorlar, canları sağ olsun. Ayrıca onlara göre hayat boyu karnında, olmadı sırtında, olmadı elinden tutarak çocuk taşımak kadınlıklarına zarar vermiyormuş. Ben sizin dostunuzum, bu halinizle erkekleriniz tarafından kadın olarak görülmüyorsunuz ki. Öyle olsa sizi bırakıp niye başkalarına gitsinler. İsterseniz araştırın, aldatan erkeklerin kadınları anneliği kadınlığından daha ileri olanlar. Bunları da geçelim, kadın eşittir anne değildir. Sadece anne olan kadınlar kadın değil çocuk doğuran bir canlıdır. Çocuk doğurmak güzel olabilir ama her kadın çocuk doğurmak istemeyebilir; kadınların böyle bir hakkı olmalı. Evlendik “hadi yap bakalım bize üç beş çocuk” mantığı olamaz. Çocuk doğurmak mecburiyet değil istek ve gönüllülük işidir. Sen kadınsın, bu senin görevin dersen kadına zaten belki isteyerek ve gönüllü olarak yapacağı bir şey konusunda baskı yapmış olursunuz.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..