Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Temmuz '15

 
Kategori
Cinsel Sağlık
 

Kadın seksapelitesi: Gong çalınca erkek için her şey biter.

Kadın seksapelitesi: Gong çalınca erkek için her şey biter.
 

Ağız burun dağılmış ama gözler 'ring-girl' de


Gong çaldı. Sekizinci raunt sonunda boksörler köşelerine çekildi. Dokuzuncu raunt kartını taşıyan cillop [1] gibi genç kız ringe çıktı. Her köşeyi içine alacak şekilde ringde dolaştı. Kamera boksörlerden en çok dayan yiyene odaklandı. Kaşı açılmış, dudağı patlamış ve nefes nefese bir halde menajerini dinliyordu. Ama gözleri o yirmilik taze güzel ‘ring-kızı’ hanımdaydı. Sanki ona bakarak enerji topluyor gibiydi.

Erkeklerin içgüdüsel olarak kadında aradığı seksapelite kriterleri, evrimsel açıdan şunlardır:

1. Yirmili yaşlarda olmak: Finlilerle genetik benzerliğimizi gösteren çalışmalara ne kadar güvenirsek bu çalışmaya da o kadar güvenebiliriz. Finlandiya’da 12.656 kişi üzerinde yapılan araştırmada yaş gurubu ne olursa olsun erkeklerin büyük çoğunluğu 20’li yaşlardaki kadınlara ilgi duyuyormuş  [2]. Çünkü diyor araştırmacılar bu yaşlar doğurganlığın en yüksek olduğu ideal yaşlar. Tabii aklınıza hemen bir soru geliyordur. “Taş devrinde ömür yirmi küsür yıldı, o zaman 8-10 yaşındakiler mi seçiliyordu? Bu ne iğrenç pedofili durumlar!” diye. Bilmiyoruz ama muhtemeldir. Günümüzde kızlarda ergenlik 8 yaş civarında başlayıp 16 yaşta tamamlanmasına rağmen, psiko -sosyal yeterliliğin yirmi ikilerde bittiğini var sayarsak zamanla ömür uzadıkça seçilim değişiyor olsa gerek.[3]

2. Bel kalça oranının 0.7 olması: Bu kalçadaki uzun zincirli çoklu doymamış yağ asitlerinin yüksekliğini gösteriyor. Omega-3 benzeri bu yağ asitleri sinirlerin kuru ağırlığının %20’sini oluşturuyor. Yani beyin işlevi için önemli. Bu yağ asitleri yüksek olan kadınların empatiye ve sempatiye yatkın oldukları bulunmuş. Ayrıca bu oran östrojen yüksekliğinin bir göstergesi olduğu için yüksek doğurganlığa sahip olduklarını ve annelik içgüdülerinin daha güçlü olduğunu gösteriyor.

Bu tip beden yapısına sahip kadınların çekici sağlıklı ve doğurgan olmaları yanında, seslerinin daha çekici olduğu belirtilmiş. Kızlık zarı daha erken bozulan ve daha fazla cinsel partneri olan kişiler olduğu tespit edilmiş. Elbette Amerika’da. Beyler! Hemen ülkemize yansıtma yapmayınız lütfen. Çünkü yapılan incelemede, her ne kadar cinsel ayartmaya yüksek oranda maruz kalsalar da, bu tipolojideki kadınlar dürüst olmayan bağlanma vaatlerini daha iyi ayırt edebiliyorlar.

Doğuştan görmeyenler de cansız mankenlere dokunduklarında bel kalça oranı düşük olanı tercih etmişler. Unutmayın kum saati kalça, Melesa Sophia Loren veya Ursula Andress tarzı oranlar. Yoksa hamburger kalçası değil.

Ayrıca yine araştırmalara göre kadınlar bil,e bu tip beden figürleri olanları diğerlerine göre daha fazla kıskanıyorlar.[4]

Yine bu beden tipolojisindeki kadınlar daha düzenli adet görüyorlar. Ayrıca kalp krizi, safra kesesi hastalıkları, diyabet, böbrek sorunları ve çeşitli kanser ihtimali daha düşük bulunmuş. Kalça çevresi  bele göre yüksek olan bu tip kadınların doğal doğum yapabilme olasılıkları daha yüksek. Çünkü bu ölçülerdeki kalça yapısı evrimsel olarak doğuma daha uygun  [6].

Bunların tersine oranın daha yüksek olduğu kişiler androjenik aktivitenin daha fazla olduğu kişiler [5]. Mesela; Tyra Banks, Renée Zellweger, Cameron Diaz, Winona Ryder, Bo derek, Jennifer Ariston.

Ayrıca menopoz döneminde östrojen azaldığı ve androjen etkisi arttığı için yağ dağılımı karın bölgesine yoğunlaşıyor.

3. Yüz güzelliği: Yapılan çalışmalar yüzü güzel olarak bulunan kişilerin uzun bir ömre sahip oldukları ve doğurganlıklarının yüksek olduğunu göstermiş  [6]. Hatta yenidoğan döneminde bile bebeklerin güzel yüz figürlerine daha uzun süre baktıkları biliniyor. Yine küçük grup çalışmalarında yüzü güzel olanların vücut savunma sistemlerinin daha iyi çalıştığı gözlenmiş. Yüzü güzel olanların büyük kısmında da psikolojik sorunlar daha nadir gözlenir. Yani iyi anne adayları diyebiliriz.

 

Meme ölçüsü, kilo, güç, ses kalitesi, simetri, göz-saç-cilt güzelliği gibi faktörleri saymadığımı fark etmişsinizdir. Bunlar ilk cinsel çekimin ardından irdelenen faktörler. Evrimsel açıdan önce yukarıdaki üç kritere uygun partneri uzaktan görmek ve karar vermek ve ardından yakınlaşıp detayların uyumunu araştırmak genel kural olsa gerek. Hatta bunun yansımasını ülkemizdeki görücü usulü evliliklerde de görebiliyoruz. Bu nedenle bu üç özellik partner seçiminde öncelik teşkil ediyor olabilir.

Erkek için başka neler mi seksapel. Bu keder yeter bize. Bundan iyisi Şam’dan kayısı. Daha ne olsun?

 

KAYNAKLAR:

[1] TDK web sitesi: cillop: (sıfat halk ağzında) 1. Parlak, pürüzsüz, tertemiz, 2. Yeni

[2] Antfolk, J., Salo, B., Alanko, K., Bergen, E., Corander, J., Sandnabba, N. K., & Santtila, P. (2015). Women's and men's sexual preferences and activities with respect to the partner's age: evidence for female choice. Evolution and Human Behavior36(1), 73-79.

[3] Gluckman, P. D., & Hanson, M. A. (2006). Evolution, development and timing of puberty. Trends in Endocrinology & Metabolism17(1), 7-12.

[4] Bremser, J. A., & Gallup Jr, G. G. (2012). Mental state attribution and body configuration in women. Frontiers in evolutionary neuroscience4(1), 1-6

[5] Evans, D. J., Hoffmann, R. G., Kalkhoff, R. K., & Kissebah, A. H. (1983). Relationship of Androgenic Activity to Body Fat Topography, Fat Cell Morphology, and Metabolic Aberrations in Premenopausal Women*. The Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism57(2), 304-310.

[6] Gallup Jr, G. G., & Frederick, D. A. (2010). The science of sex appeal: An evolutionary perspective. Review of General Psychology14(3), 240-250

Meraklısına:  The Science Behind Body Shape and Attraction. (2012). Konuklar: Gordon Gallup, and Jennifer Bremser.  https://www.youtube.com/watch?v=OoU2xJQnqBc

 
Toplam blog
: 15
: 1407
Kayıt tarihi
: 10.12.13
 
 

İstanbul Tıp Fakültesinden 1982 yılında mezun oldum. Ayrıca Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü m..