Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Kasım '15

 
Kategori
Güncel
 

Kadına şiddet uygulayan vatandaşlıktan çıkarılsın

Kadına şiddet uygulayan vatandaşlıktan çıkarılsın
 

Uygulaması söylendiği kadar kolay değil. Her şey bir kanuna bakar denir de her şey bir kanuna bakmaz. Kadına şiddet ülkemizde yaygın,ailelerin %34'ünde fiziksel şiddet, %53'ünde sözlü şiddet uygulanmakta ve ev içi şiddet yoğun olarak yaşanıyor. Bu kadar insanı nasıl vatandaşlıktan çıkaracaksın?

Ama öte yandan sosyal ve kanuni tedbirler de işe yaramıyor. Gerekçe nolursa olsun şiddet uygulayan kocalar vatandaşlıktan çıkarılsın desek milyonu aşan bir rakam. Nere gider bunlar, nerede kalır. Hadi vatandaşlıktan çıkardın, kim alır, hangi ülke kabul eder. Hazır dünyada mülteci durumu varken onlara karışsınlar. Cehennemin dibine gitsinler, napalım yani!

İtalya böyle bir karar almış. Kaldı ki orada kadına şiddet bizdeki kadar değil. Yani bizim kadına şiddet uygulayanları vatandaşlıktan çıkarmamız normal. Mevcut iktidarın böyle bir kanun çıkarması zor görünüyor;  zira onlar “Kocanın vurduğu yerde gül biter” anlayışındalar ve öldürülen kadınların mezarına bir gül koyarsın tamam diyorlar.

AB’nin zorlaması lazım. AB üyelik başvurusunda bulunmuş bir ülkede her yıl yüzlerce kadının şiddet kurbanı olmasını nasıl kabul ediyor ki. Her konuda dayatma yapıyor, bu konuda da dayatma yapsın.

Kadınları öldürenleri bile vatandaşlıktan çıkarmıyoruz. Yani böyle olmaz. Sonra da diyoruz ki neden demokraside /insan haklarında dünyada 141. Sıradayız? Neden Avrupa’nın özgür olmayan tek ülkesiyiz?  Bir de bu değerlendirmeler (anket ve sıralama) doğru değil diyenler var. Senin ülkende her yıl 300-500 kadın şiddet yüzünde öldürülüyorsa ağzını açamazsın!

Hapis falan boş. Ama vatandaşlıktan çıkarma/ülkeden kovma işe yarayabilir. Yani en azından bu pisliklerden kurtuluruz. Ancak elbette bunun belli bir şekli olmalı. Tokat attı vatandaşlıktan çıkar olmaz tabii ki. Ayrıca bu konuda bir kanun çıkarıldığı takdirde çocuklara şiddet de dâhil edilmeli.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..