Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Kasım '15

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Kadınlarda Saç Ekimi Nasıl Yapılır?

Kadınlarda Saç Ekimi Nasıl Yapılır?
 

saç ekimi, FUE, hairneva


Saç dökülmesi kadınlarda da olabilir.

Saç dökülmesi sorunu sadece erkeklerde görülen bir sorun değildir. Çeşitli nedenlerden dolayı kadınlarda saç dökülmesi görülebilir. Bu durum erkeklerde görüldüğü gibi sadece bir noktada oluşup kelliğe neden olmaz. Kadınlarda genellikle seyrelme şeklinde ortaya çıkar. Saç dökülmesi erkeklerde daha sık görülür. Fakat kadınlarda daha az görüldüğü için toplumda daha zor kabul edilen bir durumdur.

Kadınlarda saç dökülmesi genetikle, psikolojik nedenlerle, hormonlarla, beslenmeyle ya da mevsim geçişleriyle ilgili olabilir.

Saç dökülmesini engellemek için saç tellerinin nasıl ve neden döküldüğünün nedenini belirlemek ve bu problemin ortadan kalkmasına odaklanmak gerekir. Bu sorun çözüldükten sonra hastaya saç ekimi uygulanarak seyrelmiş saçın tekrar gür bir görünüme sahip olması sağlanır.

Bayanlarda saç ekimi işlemi nasıl yapılır?

Erkek hastalarda uygulanan bazı tekniklerde saçın tamamı tıraş edilmesi istense de kadın hastalarda bu beklenmez. Kıl köklerinin kuvvetli olduğu iki kulak arası bölgede belli bir alan tıraş edilir ve FUE yöntemi ile buradan tek tek kökler alınır. Ense kökünden alınan saçlar seyrek bölgelere teker teker yerleştirilir. Bu yöntem sayesinde saç ekimi yapıldığı dışarıdan anlaşılamaz. Bu yöntemin dezavantajı ise tek seferde yüksek sayılarda greftin alınamamasıdır. Bir oturumda en fazla alınabilecek greft sayısı yaklaşık 1500’dür. Eğer daha yüksek sayıda saç köküne ihtiyaç duyuluyor ise ortalama 6 ay aralıklarla yine kısmi tıraşlama işlemi yapılarak yeniden saç kökü alınabilir.

Ameliyat lokal anestezi altında yaklaşık 4-6 saat sürmektedir. Ekilen saçlar 20 gün içerisinde dökülecek ve 3-6 ay içerisinde yoğunluk kazanacaktır.

Siz de eğer saçınızın çok fazla döküldüğünü ve seyreldiğini hissediyorsanız ilk olarak saçların neden döküldüğüne dair nedeni bulup, sorunun çözümüne odaklanmanız gereklidir. Saç dökülmenizi önledikten sonra, saçınızın eski gür haline kavuşmasını istiyorsanız saç ekimi operasyonlarına başvurabilirsiniz.

Sevgiyle kalın.

Op. Dr. Güncel Öztürk

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

www.hairneva.com

instagram takip: hairneva

 

facebook: hairneva

 

 

 
Toplam blog
: 389
: 270
Kayıt tarihi
: 29.11.12
 
 

TIP EĞİTİMİ İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İstanbul UZMANLIK EĞİTİMİ İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi..