Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Mart '15

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Kadınlarda idrar kaçırmanın tedavisi 15 dakika!

Kadınlarda idrar kaçırmanın tedavisi 15 dakika!
 

İdrar kaçırma, hastaların gündelik yaşamında hayat kalitesini ciddi bir şekilde etkilemesine rağmen, hastaların çok az bir kısmı tedavi için doktora başvurmaktadır. Bu durum, depresyona kadar giden ciddi psikolojik sorunları da beraberinde getirmektedir.

İdrar kaçırma, kadınların çoğunlukla anlatmaya çekindikleri ve tedavi ettirmedikleri hastalıklar arasında yer alır. Oysa Türkiye’ de kadınların neredeyse yarısı idrar kaçırma problemi yaşamaktadır.

İdrar kaçıran hasta; sürekli ped ya da bez kullanmakta, kendini evi ile sınırlamakta, kaçırma korkusu ve kötü koku nedeniyle sosyal ilişkilerini azaltmaktadır. Zor doğum, menopoz ve obezite idrar kaçırmanın başlıca nedenleridir. Ayrıca; çok sayıda doğum yapmış olma, uzun süren kabızlık, astım ve bronşit gibi akciğer hastalıkları, diyabet, sigara ve bazı nadir görülen bağ dokusu hastalıkları, sinir sistemi hastalıkları da idrar kaçırmaya sebep olabilir.

Günümüzde idrar kaçırmanın tedavisi ise çok kolaydır.

Hastanın idrar kaçırmasının nedeni ve tipi belirlendikten sonra hastaya pelvik kas egzersizleri, mesane eğitimi, manyetik oturma sandalyesi, ilaç tedavisi gibi cerrahi olmayan tedaviler uygulanacağı gibi; idrar kaçırmanın tipine ve şiddetine bağlı olarak cerrahi tedaviler de uygulanabilir.

Günümüzde; hastanın genel anestezi almasına gerek kalmadan lokal anestezi eşliğinde ve karın açılmadan vajinal yoldan yaklaşık 15 dk. süren operasyonlarla idrar kaçırma tedavi edilebilmekte, operasyon sonrası hasta aynı gün taburcu edilebilmektedir. Bu operasyonların uzun dönem başarı oranları ise % 90’ın üzerindedir.

www.drerhankaraalp.com

0 506 702 97 86

 
Toplam blog
: 45
: 472
Kayıt tarihi
: 10.03.15
 
 

İstanbul'da Kadın Hastalıkları ve Doğum uzmanı olarak görev yapmaktayım. 1982 Sakarya doğumluyum,..