Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Mayıs '15

 
Kategori
İlişkiler
 

Kadınlardaki diyet yapma merakı

Kadınlardaki diyet yapma merakı
 

Çek, çek o pantolonu! Bakarsın bir kadın daha girer içine!


Yaz kapıda... Kadınlardaki diyet yapma merakı depreşir yine. Diyetisyenlerin para kazanma zamanı geldi! Dizi dizi kadın, peşlerine takılır sıra sıra...

Yaşı, mesleği, memleketi, sosyal sütatüsü, yaşam beklentisi ne olursa olsun; bitmek bilmez kadınların diyet yapma merakı... Her kış sonu, bahar başlangıcı ya da ikisi de kaçırılmışsa, yaz öncesi; büyük küçük, uzun kısa, esmer sarışın, güzel çirkin, şişman sıska ne kadar kadın varsa bildiğiniz, tanıdığınız; neredeyse hepsi de diyet yapmaya sevdalanır. Ve ne gariptir ki, rejim tutkunlarının büyük çoğunluğu, kalıcı anlamda kilo vermeyi, sağlıklı, istikrarlı bir beden ölçüsüne kavuşmayı bir türlü beceremez, başaramaz.

İster kaderin cilvesi, ister şanssızlık, ister düpedüz iradesizlik deyin adına; milyonlarca kadın diyet yapamıyor.

Kimi takip ettiği diyetisyeni beğenmeyip, her yeni yılda farklı bir uzmanın peşine takılır. Kimi başlayıp başlayıp her seferinde yarım bıraktığı spor salonlarını gezer dolaşır diyar diyar... Kimi de hiç beklenmedik bir biçimde, coşkun bir hevesle başladığı yürüyüş seanslarını, sabah sporlarını bırakır hevesi geçtiği an...

Ve hepsinden de şunlara benzer yakınmalar duyulur istisnasız:

"N'apayım şekerim! Su içsem yarıyo... Kız valla akşamları bi şey yemiyorum. Neden bitmiyor bu kilolar, anlamadım gitti... Ben bozmazdım o rejimi de, ah o Ayten'in gözü kör olsun! Homini girtlak yedirdi bana masada ne varsa. Gitti güzelim rejim... Hadi bakalım, hooop! Gelsin yeni diyetler... Benimkinin gırtlağı da hiç boş durmaz ki. Ona yemek yetiştireyim derken, mecburen alıyorum kiloyu... Herifimin canı çıksın!"

Dikkat ederseniz, hiçbiri de kendi almaz kiloları... Başkaları sebeplidir fazlalıkları daimi. biri bile öyle ahım şahım yemez aslında. Ama işte onlara kilo aldıranlar sağ olsun!

Ya hanımlar! Anlamıyorum ki şu sizdeki diyet yapma merakını. Kendiniz, sağlığınız için, belli bir ağırlıkta kalma amaçlı yapıyorsanız o rejimleri eyvallah da... Eğer bize güzel görünmekse derdiniz... Biz zaten balık etinde kadın severiz! Türk erkeği sevmez sıska hatunları. Bırakın Allah aşkına şu rejim takıntısını.

Canınıza ettiğiniz ezziyete mi yanayım, bitmek bilmez yakınmalarınıza mı? Sonu gelmez başka kadınlarla rekabet etme duygunuza mı veryansın edeyim yoksa bizi de katlanmak zorunda bıraktığınız her istediğimizi yemekten mahrum kalmaya mı?

İyi, hoş... Anlıyorum sizi. Güzel görünme tutkunuz mayanız kaynaklı... Kleopatra'dan hatta belki de Hz. Havva anamızdan beri süslenip püslenme, kendini daha iyi gösterme ve hissetme telaşındasınız. Bir şey dediğimiz yok.

Ama n'olur bırakın artık kendinize işkence etmeyi. Partnerinize sorsanız, o da söyler size bu işlere kafayı takmamanızı. Hem işin ucunda, rejim yapayım derken sağlığı kaybetme tehlikesi de var. Siz her halinizle güzelsiniz. Gerçekten... Öyle olmasanız, sevdiğiniz adam bakar mıydı gözünüzün içine? Siz hatırlatmasanız, konuşur muyuz sanıyorsunuz fazlalıklarınızı?

Kilonun bereketi, göbeğin ağababası biz erkeklerde!.. Biz bile takmıyorsak onca kilomuzu, sizdeki bu telaş neyin nesi? Tamam, fil gibi olmanın da alemi yok ama; burası Türkiye kardeşim! Burada anaç kadınlar, hafif de kilolu hanımlar sevilir. Şöyle kaldırıp kafanızı, bakın etrafınızı. Siz yalnız değilsiniz ki. Dünya obezite belasıysa boğuşuyorsa, bu sadece sizin değil, hepimizin sorunu...

Bu mevzu da size şiddetle erkek iyimserliğini öneririm. Göbeği şanından sayan adamlardan neyiniz eksik canım! Şöyle hafiften bırakın bakalım kendinizi. Daha doğal yaşayın hayatı. 3-5 kilo fazlanıza laf eden herife de, vurun tekmeyi gitsin anasını satayım! Size adam mı yok? Sürüsüne bereket, sürüsüne... Yeter ki siz şöyle hafiften bir, he!, deyin.

Rejime eyvallah!.. Ama işi takıntıya dönüştürmek gereksiz. Kadın dünyanın en güzel varlığı... Değerini bilmeyen utansın.

Not: Yazıda kullanılan görsel internetten alınmıştır.

 
Toplam blog
: 1349
: 1777
Kayıt tarihi
: 30.01.11
 
 

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler veTanıtım, A.Ö.F. Adalet Yüksek Meslek ..