Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Haziran '16

 
Kategori
Ramazan
 

Kadir Gecesi

Kadir Gecesi
 

KADİR GECESİ ÇOK ÖNEMLİ BİR KURTULUŞ REÇETESİDİR..


Ramazan ayının başlaması Kadir Gecesi'nin gelmesini müjdeler. Bu gece öyle bir gecedir ki; tam manasıyla eda edildiğinde, günahlardan arınmaya vesile olabilecek bir boyuttadadır. Bu geceyi bir müslümanın dua, ibadet ve niyazlarla geçirmesi çok büyük nimetlerin doğması anlamına gelir.  Bu gecede bol bol namaz kılınmalı, geçmişten kılamadığı farz namazları varsa onların kazasını da yapmalı, kılabildiği kadar nafile namaz kılmalı, özellikle bu geceye has olarak cemaatle veya tek olarak  tesbih namazı kılmak bu geceye ayrı bir lezzet katacaktır. Velhasılı  bu geceyi tam ve eksiksiz huşu içinde Allahın rızasını kazanmaya çalışarak geçirmelidir. 

Ayrıca Kadir Gecesi tüm müslümanlar için çok ayrı bir özellik barındırır. Bu gece hürmetine yeni doğan çocuklara Kadir ismi konur. Gerçek manada Kadir ismi Yüce Mevlamızın en güzel isimlerinden biridir. Bu ismin kadri kıymeti çok iyi bilinmeli, hak ettiği gibi yaşatılmalıdır. 

Sonuç olarak; 11 ayın sultanı Ramazan böylesine müstesna bir geceyi bizler için barındırmışsa, bizlerin kurtuluşuna yardımcı olacaksa biz müslümanların çok büyük mutluluk duyması gerekir.

Ne mutlu Kadir Gecesi'ni hakkıyla ifa edebilenlere.

Kurtuluş için reçete; Ramazan ayı ile Kadir Gecesi...

 
Toplam blog
: 94
: 1680
Kayıt tarihi
: 20.06.14
 
 

Üniversite, Kamu Yönetimi, Yerel Yönetimler, Çalışan, İyi bir kariyer sahibi olmak, Kitap okuma, ..