Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Nisan '14

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Kalbinizin Kapasitesi ne?

Kalbinizin Kapasitesi ne?
 

kalbimiz sevgi için atıyor :)


Çocuk ödevlerini yaparken annesine sorar: "Anne, kalp tekil isim midir yoksa topluluk adı mıdır?" Annesi cevap verir: "Kalp denince gözünde ne canlanıyor, bir tane kalp değil mi? tabii ki tekil addır." Çocuk, annesine "hiç de öyle değil" bakışlarıyla bakar ve cevap verir: "Bence topluluk adıdır." Annesi: "Olur mu çocuğum; kalp işte, bir tane kalp demek, neresi topluluk bunun?" Çocuk, kendinden emin bir şekilde cevaplar: "Anne benim kalbimde sevdiğim bir sürü insan var, sen, babam, arkadaşlarım, dedem, ninem... Benim kalbimde bir topluluk yaşıyor." Anne şaşkınlık içinde kalır... :) Şimdi, bu ödevin doğru cevabı nedir?

İşte, hayat da böyle görecelidir. Size göre öyle olan, başkasına göre böyledir. Hatta bazen matematiğin, dil bilgisinin kurallarını bile hiçe sayan durumlar olabilir. Bakış açısına göre her şey değişebilir. Kimileri kalbini doru düzgün kullanmazken kimileri de kalbinin kapılarını sonuna kadar açar. Sizin kalbinizin kapasitesi nedir? Kaç kişi yaşar :)

Çocuklarımız, her an bizlere ders veriyor, bizlere ayna tutuyorlar. Onları daha dikkatli dinlemeli, daha iyi görmeli, derslerimizi daha iyi almalıyız. Çünkü onlar bizim gönüllü öğretmenlerimiz.

Sevgi ve sağlıkla ilerleyin...

Arzu Bıyıklıoğlu

NLP Uzmanı ve Yaşam Koçu 

www.arzubiyiklioglu.com

 
Toplam blog
: 521
: 474
Kayıt tarihi
: 24.08.10
 
 

1971 doğumlu Arzu Bıyıklıoğlu uluslararası sertifikalı Yaşam Koçu, NLP Uzmanı, NLP Eğitmeni ve Re..