Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ocak '18

 
Kategori
Güncel
 

Kandırıldık Diyenlere; Planı ya da Hesabı Olanlar Daha Kolay Kandırılır

Kandırıldık Diyenlere; Planı ya da Hesabı Olanlar Daha Kolay Kandırılır
 

Kandırıldık diyenlerin böyle mi oldu bilemiyoruz ama kandırıldıklarını söyledikleri konulara bakıldığında az da olsa böyle bir düşünceye kapılıyorsunuz; Ergenekon, Balyoz gibi davalar rakipleri yıpratmış, FETÖ ülkeye zarar vermiş ama başlangıcında iktidara destek var…

Yani iktidarsınız ve size muhalefet edenleri doğal olarak yenmek istiyorsunuz. Ve onlar hakkında davalar açılıyor. Birilerinin sizi aldattığını söylediğiniz bu konuda hani davalarla hapislerle muhalif kesim sindirilmiş. Belki Ergenekon, Balyoz vs. davaları olmasaydı daha iyi muhalefet edecekler iktidar olarak uğraşmak zorunda kalacaktınız. Bu davalarla sesleri kısıldı.

Siyaseten veya diyelim hukuka inancınız gereği “Kumpas, kandırıldık” diye özeleştiride bulundunuz ama bir yandan da “iyi ki olmuş” akılların bir köşesinden geçmiş olabilir.  Çünkü bir şeyin planını biz yapmasak bile o şey istediğimiz gibi gerçekleşirse seviniriz.

Yani biraz böyle bir psikoloji içinde (rakiplerimi alt edeyim ya da bir şekilde güçsüz kalsınlar) bulunulduğu için kandırıldığınızı söylediğiniz bu olaylarda biraz da görev duygusuyla ve herhalde doğruluğuna inanıldığı için davanın savcısı olmak bile dillendirilmiştir.

Yüzde yüz ortada bir hesap var demiyoruz ama size karşı olmadığı için (Yani örneğin Ergenekon tutukluları iktidar tarafından olmadığı için) yönetim olarak “Davaların belki de haksız olabileceği konusunda” biraz daha fazla özen (En azından görevin gerektirdiği) gösterilmezse kandırılmak daha mümkün olur. Yani hesap plan dediğimiz bu. Değilse AKP iktidarının böyle davaları falan kullanarak belli kesimleri sindirmek isteyeceğini düşünemeyiz. Yorumumuz tamamen kandırılmayla alakalı.

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..