Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Ekim '14

 
Kategori
Genel Sağlık
 

Kanser illeti

Kanser illeti
 

MR


Bazı insanlar genlerinden dolayı, bazı insanlar anne karnında, bazılarıysa doğum sırasında kafasına veya bedenine bir hasar alır. Bazısı da bebekliğinde çocukluğunda oyun oynarken kendine zarar verir ve ileriki yıllarda yaşamını etkileyecek bir sağlık problemi ile karşı karşıya kalır.

Yaşamının ileriki yıllarında başka bir darbenin verdiği şiddetle de, var olan o hasar azar ve bir hastalıkla gün yüzüne çıkar. Darbeden kastimse doğum yaparken zorlanma, hapşırma tıksırma, tuvalet sırasında kabızlık zorlanması, sinirlenme kızgınlık üzülme.

Kanser hastalığı insanın vücudunda baskınlığını artırmak ortaya çıkmak için vücudun savunmasız olmasını bekler. Doğum anı, çocuklukta oyun oynarken geçirilecek önemsiz bir kaza veyahut hapşırma tıksırma kabızlık.

Bu konuda aklıma gelen ilk örnekse benim, ben yirmi yaşımda beyin kanaması Anevrizma geçirdim ve vücudumun sol tarafım felç oldu. Beyin kanamama üzülme sebep olmuş olamaz, çünkü ertesi gün amcamın oğlunun nikahı vardı sevinçliydim, hapşırma tıksırma kabızlık gibi bir sorunum olduğunu hiç hatırlamıyorum.

Beyin kanaması geçirmem için ortada bir sebep yok, sadece doktorların öylesine söylediği sebepler var. Aslında doktorların bu söylemlerinden biri benim aklıma şimdilerde yatıyor, beyin kanamasına sebep anne karnında kanamaya neden olan damarın dış yapısının gelişmemiş olması ve yirmi yaşımda yırtılarak beynime kan sızdırması.

Anne karnında oluşan beyin hasarının yirmi yaşıma girdiğim günlerde nüksetmesi beyin kanamasına olmama yol açtı.

Açıklaması çok basit; hasar vardı, ama yıkıcı değildi. Yirmi yaşında olan bir tetikleme o hasarı yıkıcı hale getirdi. Hasarı yıkıcı hale getiren neydi, bilmiyorum, sorgulamıyorum. Bir şey oldu ki, o hasar büyüdü de beyin kanamasına neden oldu. Bunun bir sürü sebebi olabilir; hapşırma, tıksırma, kabızlık, sıcak hava veya kafa aldığım önemsemediğim bir darbe, vs vs vs.

Son yılların moda hastalığı olan kanseri göz önüne alırsak, elinizi ne tarafa sallasanız bir kanser vakasına rast geliyorsunuz. Beyinde, Göğüste, Akciğerde, Karaciğerde, Midede, Bağırsaklarda, her yerde kanser var. Genetiği bozulmuş ürünler, sanayileşme, betonlaşma, içme suları, egzoz gazı, alkol sigara uyuşturucu uyarıcı derken birçok etken ortaya çıktı ve kanser vakaları çoğaldı.

Genetik yoluyla kansere sahip olmasanız bile doğum sonrası kansere yakalanmamak elde değil.

Aslında birçok hastalığın sırrı burada, yani sebepsiz hastalık yoktur. Küçücük bir hasar oluşur ve o hasar darbe alır büyür.

Siz, siz olun ve sağlığınızı önemseyin!
 Sağlığınızı kaybederseniz eğer, huzurunuzun mutluğununuz işinizin gücünüzün varlığınızın bir önemi kalmaz, tüm yaşamınız mahvolur. 

 
Toplam blog
: 120
: 522
Kayıt tarihi
: 15.12.10
 
 

His kaybı olmayan, sol tarafı felç, tekerlekli sandalyeli bir bedensel engelliyim... 1996 yılında..