Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Temmuz '16

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

Kanseri önleyen 6 Besin

Kanseri önleyen 6 Besin
 

Kanserin oluşumunda çevresel etmenler ve beslenme önemli yerler arasında.

Genellikle yanlış beslenme alışkanlıkları sağlık anlamında sorunlara yer açarken kanserin de tetikleyicisi...

Yanlış beslenme %35 oranında kanserin nedenleri arasında

Yanlış beslenme alışkanlıkları hücrelerin bozulmasına ve bu hücrelerin kanser hücresine dönüşmesine sebep olabiliyor. İstatistiklere göre yanlış ve dengesiz beslenme %35 oranında kanserin nedenleri arasında gösteriliyor. Bu yüzden beslenmemize artık daha fazla özen göstermek gerekiyor.

Sağlıklı beslenerek, yanlış beslenme alışkanlıklarımızdan vazgeçerek kanser gibi hastalıklardan korunmanın mümkün olabileceğini söyleyen Diyetisyen Ayşe Tuğba Şengel, birçok araştırmanın çok sık tüketilen bazı besinlerin kanser öncesi hücreleri harekete geçirdiği üzerine kanıtların olduğunu belirtiyor.

Hangi besinler bizi kanserden koruyor?

Her bireyin vücudunda kanser öncesi hücreler var, bu hücreler vücuda fazla toksin alımı, stres, yanlış beslenme ve çevresel etmenlerle birlikte zararlı hücrelere dönüşebilir. Antioksidan içeriği yüksek besinler tüketerek toksinleri vücuttan atmak ve bağışıklık sistemimizi güçlendirmek mümkün.

Yüksek antioksidan içeriğine sahip besinler kansere karşı koruyucudur. A vitamini, C vitamini, E vitamini, Selenyum kanserle savaşabilen vitamin ve minerallerdir. Özelikle bu besin maddelerini içeren karnabahar, havuç, brokoli, sarımsak, soğan, turp, yeşil biber, kırmızı biber, kırmızı lahana, portakal, nar, kivi, kırmızı üzüm, çilek, zeytinyağı, zencefil kansere karşı kalkan olan besinlerdir.

1-Soğan ve sarımsak

İçerdiği sülfür bileşikler sayesinde  bağışıklık sistemini güçlendirir. Bağışıklık sisteminin güçlenmesiyle tümör hücresi oluşumunu engelleyen ezimlerin aktifliğini azaltarak  kansere dönüşebilecek hücreleri azaltır. Soğan bol miktarda quercetin içerir.

2-Brokoli

Kansere karşı koruyucu antioksidan vitaminler içeren bir sebzedir. Göğüs, kolon, ve mide kanserini önler. Betakaroten ve C vitamini ihtiva eder.

3-Havuç

Yüksek oranda A vitamin ve betakaroten içerir. Bu besin maddeleri kanser oluşumuna sebep olan toksinleri vücuttan atar.

4-Zeytinyağı

Zeytin yağı antioksinda yapıda olan E vitamini içerdiği için kansere karşı koruyucudur. Ayrıca yararlı yağları açısından kalp hastalıklarına karşı koruyucudur.

5-Domates

C vitamini, fitokimyasallar ve likopen içeriği yüksektir. Bu besin maddeleri toksinleri temizler  ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Prostat, mesane, deri  kanserini azalttığı yönünde araştırmalar var.

6-Greyfurt

C vitamininden zengin bir meyve. C vitamini vücuda zarar veren serbest radikallerle savaşan çok güçlü bir antioksidan olma özelliğine sahip. Kış aylarında günde 1 adet greyfurt tüketmek kişinin C vitamini ihtiyacının yüzde 70’ini karşılar.’’

Dyt. Ayşe Tuğba Şengel
Cebinizdeki Uzman, Diyetisyen


Sağlıklı beslenme ve diyet konusunda bize soru sorabilirsiniz: ayse@aysetugbasengel.com

Site: http://aysetugbasengel.com/
Instagram
Facebook

 
Toplam blog
: 42
: 2082
Kayıt tarihi
: 03.07.12
 
 

Online Beslenme ve Diyet Uzmanı | Cebinizdeki Uzman Diyetisyen ..