Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Mayıs '12

 
Kategori
Borsa
 

Kapanışı istihdam verileri belirler

Hafta başında S&Pnin Türkiyenin kredi notu görünümünü pozitiften durağana çekmesiyle, önceki gün yaşanan sert satışların ardından dün güne tepki alımlarıyla başlayan İMKBde beklentilerin üzerinde gelen enflasyon verisi tepki denemelerinin zayıf kalmasına neden oldu. Günün genelinde 59.250-59.500 seviyeleri arasında 250 puanlık bir bantta hareket eden endeks günü 0.58 yükselişle 59.285 puandan tamamladı. Ancak işlem hacmi son haftaların ortalamasının oldukça altında kaldı.

Endeksin bugün yurtdışı piyasalara bağlı bir seyir izlemesini bekliyorum. Özellikle saat 15.30’da ABDden gelecek istihdam verileri hem bu haftanın hem de önümüzdeki haftanın kaderini belirleyecektir. ABD Nisan ayı tarım dışı istihdam için beklenti 170 bin, işsizlik oranında beklenti ise bir önceki veride ki gibi 8,2 seviyesindedir. Beklentilerin altında gelecek istihdam verisi, piyasalarda satış için aranan bahane olabilir.

Endeksin son dönem hareketleriyle 59,500 - 59,700 bandı önemli direnç seviyesi konumuna gelmiş durumda, tepki hareketinin devamı bakımından bu bant üzerindeki hareketler takip edilebilir.

Analiz kendi kişisel görüşüme dayanmakta olup yatırım tavsiyesi olarak algılanmamalıdır.

EY

 
Toplam blog
: 194
: 1098
Kayıt tarihi
: 24.10.11
 
 

Ekonomist, stratejist, teknik analist ..