Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Şubat '16

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

Kara Afrika Sanatı

Kara Afrika Sanatı
 

Gazeteci ve Yazar Hıfzı Topuz tarafından 400 parçadan oluşan “Kara Afrika” isimli mask ve heykel koleksiyonu İzmir Folkart Galeri’de 18 Aralık 2015 - 14 Şubat 2016 tarihlerinde sergilenmektedir. Hıfzı Topuz masklarını Afrika ülkelerinden ve Fransa’da bulunduğu sırada Fransa’daki açık artırmalardan(Sanat Tarihi Profesörü Claude Verit’in danışmanlığında) satın almıştır.

Afrika yerlilerinin ritüellerde kullandığı masklar insanı başka bir dünyaya götürüyor, bazı kadın ve erkek yüzlerinin mimiklerindeki en ince ayrıntılar masklara ve heykellere çok güzel şekilde yansıtılmış. Masklara ve heykellere yansıyan yüz ifadeleri Kara Afrika insanlarının tüm duygularını çok güzel yansıtmış. Sergideki eserler daha sonra müzeye kaldırılmak üzere son kez Folkart Galeri’de sergilenmiş olacak.

Sergiyi gezenlere sergi ile ilgili kataloglarda veriliyor hatta bunları evinizin bir köşesine asabilirsiniz. Bu muhteşem sergiyi kaçırmamak gerekir. Ben bazen ikinci kez tekrar gitsem mi? diye düşünüyorum çünkü çok beğendim.

Gitmek isteyenler İzmir Adliyesinin hemen çok yakınında olan Folkart Towers B blok 18. Kat Bayraklı adresinde olan Folkart Galeri İzmir’in en büyük sanat galerilerinden biri aynı zamanda, galerinin manzarası da muhteşem.

Her şey gönlünüzce olsun.

Sibel Koçarslan

 
Toplam blog
: 627
: 3456
Kayıt tarihi
: 11.06.11
 
 

Kendi halinde yaşayan doğa tutkunu, sıradan bir vatandaş. İnsanların dış güzelliğine değil iç güz..