Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Kasım '17

 
Kategori
TV Programları
 

Kara Sevda Emmy Ödülü Kazandı

Kara Sevda Emmy Ödülü Kazandı
 

Yapımcılığını Ay Yapımın üstlendiği, yönetmenliğini Hilal Saral’ın, senaristliğini ise Burcu Görgün Toptaş ve Özlem Yılmaz’ın üstlendiği Star TV’de yayınlanan Burak Özçivit, Neslihan Atagül ve Kaan Urgancıoğlu’nun rol aldığı fenomen dizi, Kara Sevda Haziran ayındaki finalinin ardından uluslararası kulvarda ses getirmeye devam ediyor.

Dünyanın televizyon adına verdiği en prestijli ödülü olan EMMY ödülüdür. Uluslararası Televizyon Sanat ve Bilimleri Akademisi'nin ABD dışında yayınlanan televizyon yapımlarının en iyilerinin seçtiği ödül törenidir.

Uluslararası Televizyon Sanatları ve Bilimleri Akademisi Başkanı ve CEO’su Bruce L. Paisner’in, “Her yıl dünya çapındaki televizyon sektörü Uluslararası Emmy global sahnesinde hatırlanmak için yarışıyor. Adayları olağanüstü başarılarından; yaratıcılıkları ve yetenekleriyle dünya çapındaki izleyicilere ilham olmalarından ötürü tebrik ediyoruz” açıklamasıyla önemine değindiği Uluslararası Emmy Ödülleri, 20 Kasım’da New York’ta gerçekleşecek törenle sahiplerini buldu.

Bizim değimle “Komşuda pişer bize de düşer” durumu yok tabiî ki bu çok ciddi bir ödül ve “Kara Sevda” dizisi Beyaz dizi (telenovela) kategorisinde adaydı. Bu ödülü de alan Kara Sevda dizisi uluslar arası başarısını sürdürmekte.

Milyonlarca izleyicinin iki sezon boyunca soluksuz takip ettiği dizi, sadece Türkiye’de değil, dünya çapında da izleyicileri ekran başına kilitleyen Kara Sevda uluslararası başarılarına bir yenisini eklemekmiş oldu.  

Ayrıca Kara Sevda dizisi uluslararası Emmy Ödülleri’nde finalist olan ilk Türk dizisi oldu. Kara Sevda, 11 kategoride toplam 18 ülkeden dizilerin katıldığı Emmy Ödüllerinde “En İyi Dizi” (tam açıklaması aslında Beyaz Dizi- Telenovela)  dalında finale kalan dört yapım arasında yer alıyordu.

Bu Kara Sevda dizisinin ilk uluslararası başarısı olmadı. 2016 yılında 11’incisi gerçekleşen Uluslararası Seul Drama Ödülleri’nden “Jüri Özel Ödülü” ile dönen dizi dünyada fırtına estirmeye devam edeceğe benziyor.

Pek çok dünya ülkesinde yayınlanan ve başarısı ile göz dolduran Kara Sevda dizisi Yunanistan, Ortadoğu ülkeleri, Uruguay, Şili, Arjantin, Peru ve pek çok ülkede izleyicilerle buluşuyor. Kara Sevda’nın kazandığı Emmy ödülü umarım Türkiye için bir kapıyı açmıştır ve bundan sonra da Türkiye bu ödülü almaya devam eder.

Kara Sevda ekibinin daha nice başarılara imza atmaları dileği ile canı gönülden kutluyorum.

Telenovela

 30 Vies - Isabelle Cousineau

Aetios Productions

Canada

 Kara Sevda   - WINNER 

( Endless Love)

Ay Yapım

Turkey

 Totalmente Demais

( Total Dreamer)

Globo

Brazil

 Velho Chico 

( Old River)

Globo

Brazil

Hayatta başarılarınızın devamı dileği ile…

eceer6@gmail.com

https://twitter.com/eceer6

https://www.facebook.com/eceeryazilari

 https://www.facebook.com/dizisin

 https://www.facebook.com/EceERFanClub

 

 
Toplam blog
: 781
: 3899
Kayıt tarihi
: 23.09.12
 
 

16- 06- İstanbul'da doğdum. Tatbiki Güzel Sanatlar Tekstil Ana sanat dalı Moda tasarımı bölümünde..