Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Kasım '17

 
Kategori
Güncel
 

Karacabeyli Boşnaklardan Büyük ve Anlamlı Tepki

Karacabeyli Boşnaklardan Büyük ve Anlamlı Tepki
 

19 Kasım 2017 Pazar gecesi Beyaz TV’de yayınlanan spor programında spor yorumculuğu yapan Rasim Ozan Kütahyalı’nın Boşnaklara yönelik sarf ettiği küçümseyici ve hakaret içerikli sözlerini şiddetle kınıyoruz.

Boşnaklar, tarih boyunca savaşta ve barışta Türk Milletinin en yakın dostu olmuş, omuz omuz zaferler kazanmış, etle tırnak misali olmuş, ortak duygularda ve karakterlerde hep birlikte dostça yaşamış millettir. Boşnaklar, hem Osmanlı yıllarında, hem Kurtuluş Savaşında Aydın’dan Edirne’ye kadar Türk Milleti ile birlikte omuz omuza mücadele vermiş, savaşmış, binlerce şehit vermiş bir millettir. Osmanlı zamanında Egede, Cunda Adasında, Ayvalık’ta Boşnaklar ile Osmanlı askerlerinin zaferleri tarih kitaplarında altın harflerle yazılmıştır. Yine Çanakkale Savaşı’nda Yeni Pazar’dan 15 bin, Konya bölgesinden 5 bin Müslüman Boşnak’ın şehit düştüğü bütün tarih kitaplarında ve askeri kaynaklarda onur ve gururla yazılmaktadır. Bizler Boşnak olmaktan onur, Türk olmaktan gurur duyarız. Ne mutlu Türk’üm diyene!

Ayrıca “Atatürk’ün manevi kızı ve Türkiye’nin ve dünyanın ilk kadın savaş pilotu Sabiha Gökçen Hanımefendinin, Bursalı ve Karacabeyli bir Boşnak kızı olduğu için de ayrıca gurur duyar, kendisini de rahmet ve şükranla anarız.”

Federasyonumuz ve tüm Boşnak Derneklerinin ortak bildirisinde yer aldığı gibi; “Kütahyalı’nın sarf ettiği bu sözler milli ve dini değerlerimize kesinlikle uymamakla birlikte kelimenin tam anlamı ile ırkçılıktır. Bu sözler küçümseyiciliğin, tahrik ediciliğin, terbiyesizliğin ürünüdür ve nefret ile hakaret içeriklidir. Bu sözlerin sahibi Rasim Ozan Kütahyalı başta olmak üzere, ona televizyon kanalında imkan veren Beyaz TV Genel Yayın Yönetmeni ve kanal sorumlularını, Beyaz Futbol adlı programı yapan ve sunan ekibi de kınıyoruz.”

1931 yılında Mustafa Kemal Atatürk’ün Muhacirler için söylediği şu sözler çok manidar ve O’nun ne kadar büyük bir lider ve deha olduğunu birkez daha göstermiştir:

“Muhacir diye küçümsenenler, tarihin yazdığı savaşlarda en geriye kalanlar, yani düşmanla sonuna kadar dövüşenler, çekilen ordunun ri’cat hatlarını sağlamak için kendilerini feda edenler ve düşman karşısında kaçmak, çekilmek nedir bilmeyenlerdir. Muhacirler, kaybedilmiş topraklarımızın milli hatıralarıdır.”

Saygılarımızla,

Cengiz Coşkun

Karacabey Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı

Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı

 
Toplam blog
: 7
: 280
Kayıt tarihi
: 06.10.07
 
 

Ortaokul yıllarında Milliyet Çocuk Dergisinde şiir ve köşe yazıları ile amatör yayın hayatına baş..