Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Kasım '17

 
Kategori
Kitap
 

Karadeniz Kitapları

Karadeniz Kitapları
 

Değerli Üç Kitap

Kitaplar Karadeniz üzerine yazılmış gibi görünse de bizim anladığımız anlamda Karadeniz fıkralarından ve eğlenceli Karadeniz insanından bahsetmiyor!

Karadeniz’in kuzeyindeki halklardan Kırım’dan, Ruslardan, Çerkezlerden, Romanya, Ukrayna, bir miktar Gürcülerden, Karadeniz’in kuzeyinden güneyine tüm bölgeden bahsediyor.

Birinci kitap; Kitap Yayınevinden ve yazarı Charles King ve çeviren Zülal Kılıç

Çeşitli dillerdeki kaynaklardan faydalanılarak hazırlanan kitap; bizlere Karadeniz’i tüm yönleriyle anlatıyor. Son derece faydalı ve doyurucu bir eser.

Amerika’dan kalkıp uzun bir çalışma soncu ortaya çıkmış eser meraklılarına özellikle tavsiye edilebilecek bir kitap.

charles king karadeniz ile ilgili görsel sonucu

 

 

İkinci kitap ise; Türkiye, Rusya, Karadeniz ve Çerkezistan isimli kitap. Kitabın yazarı: Edmund Spencer.  Çevirisi Dilek Cenkçiler’e ait ve Türk Tarih Kurumu'na ait olan eser de son derece kapsamlı ve hacimli bir eser olup; kitap 18. Asrın ortalarında yazılmış ve insana elin İngiliz’i ne kadar da detaylı bir eser yazmış ve bizler daha düne kadar Kuzeyimizde ne kadar soydaşımız yaşıyor bilemezken ticari olarak mal satılacak yerleri çok detaylı olarak bizlere bizlerin yaşadığı yerleri gezip, inceleyip araştırmış. İnsanı düşündürense bizlerden hangi babayiğit Türk tacirleri için bu denli hacimli eserleri bu denli teknik olarak hazırlamıştır diye düşündürtüyor.

 

Üçüncü kitap ise; Karadeniz’in Sürgün Türkleri kitabın yazarı Nurer Uğurlu ve Örgün Yayınevi'nden çıkmış. Bu kitap da özellikle Kırım ve Osmanlı ilişkilerine yoğunlaşmış ve Kırım’ın nasıl heba edildiğini ve Kırımdaki Türklere gerçek anlamda liderlik edilmediğini ve oradaki yönetimlerin de Osmanlı ile birlikte nasıl yok oluşa sürüklendiğini açık bir dille anlatıyor.

nurer uğurlu ile ilgili görsel sonucu

 

Üç kitap da kitapseverlere tavsiye edilir. Kitaplar son derece hacimli ve nitelikli kitaplar ve her kitapseverin kütüphanesinde bulunması gereken türden kitaplardan.

Yine Karadeniz’le ilgili birçok kitap var elbette. Hekimoğlu İsmail’in hikâyesinden, bölgede şehir, şehir eşkıya gruplarına, Karadeniz türkülerine ağıtlarına kadar birçok konuda yazılmış önemli kitaplar. 

edmund spencer karadeniz ile ilgili görsel sonucu

 
Toplam blog
: 2271
: 163
Kayıt tarihi
: 15.10.14
 
 

Bugünün doğrusu yarının eğrisi, dost görünenler düşman ve herşey aslında zıddı olabilir. Büyük ih..