Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Mayıs '17

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Karadut reçeli nasıl yapılır?

Karadut reçeli nasıl yapılır?
 

Sitenin bahçesindeki karadut,bir şemsiye gibi açıldı; dalları yeri öpüyor.Bu,Arjantin cinsi bir karadut,parmak gibi.Sitede,sabahleyin erken kalkan dallarından yiyor.Başka sitelerden de gelenler var.Kimileri de poşetlere dolduruyor.Biz de topladıklarımızı tüketemeyince reçel yapamaya karar verdik.Eşim,reçel,marmelat yapmada ustadır.

 

Dutları,çöplerinden ayırıyor ; tencereye koyuyoruz.1 kg. duta,1kg.şeker,2bardak su koyuyor; iyice kaynatıyoruz.Belli bir kıvama gelince  tepsilere yayıp güneş gelen bir yere koyuyoruz.Tepsilerin üzerine tül örtüyoruz.Güneşte olgunlaşınca kavanozlara koyuyoruz.

 

Kaynadıktan sonra da kaynar kanar kavanozlara koyup ağzını hava almayacak şekilde kapatıyoruz.

 
Toplam blog
: 391
: 2555
Kayıt tarihi
: 04.12.12
 
 

Hüseyin BAŞDOĞAN, 1942'de Malatya- Arapgir'de doğdu.Arapgir Ortaokulunu, Diyarbakır Öğretmen Okul..