- Kategori
- Gündelik Yaşam
Karadut reçeli nasıl yapılır?
Sitenin bahçesindeki karadut,bir şemsiye gibi açıldı; dalları yeri öpüyor.Bu,Arjantin cinsi bir karadut,parmak gibi.Sitede,sabahleyin erken kalkan dallarından yiyor.Başka sitelerden de gelenler var.Kimileri de poşetlere dolduruyor.Biz de topladıklarımızı tüketemeyince reçel yapamaya karar verdik.Eşim,reçel,marmelat yapmada ustadır.
Dutları,çöplerinden ayırıyor ; tencereye koyuyoruz.1 kg. duta,1kg.şeker,2bardak su koyuyor; iyice kaynatıyoruz.Belli bir kıvama gelince tepsilere yayıp güneş gelen bir yere koyuyoruz.Tepsilerin üzerine tül örtüyoruz.Güneşte olgunlaşınca kavanozlara koyuyoruz.
Kaynadıktan sonra da kaynar kanar kavanozlara koyup ağzını hava almayacak şekilde kapatıyoruz.