Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Ağustos '16

 
Kategori
Güncel
 

Kararan vicdanların aydınlama vakti gelmedi mi

Kararan vicdanların aydınlama vakti gelmedi mi
 

Dikkatimi çeken şey; kimseyi rahatsız etmeden mendilleri satıp geçimini sağlamaya çalışan miniğe sert ve sinirli bakan gözlerin de olmasıydı. Biz milletçe merhamet duygusu olan, paylaşımcı, yardımsev


KARARAN VİCDANLARIN AYDINLANMA VAKTİ GELMEDİ Mİ? 

26.03.2016

Bu sabah yine aceleyle koştururken mendil satan küçük bir çocuğa rastladım. Suriyeli olduğunu anladığım ürkek iri gözleriyle bana bakan ufaklık mendil paketine işaret etti. Mendili aldığımda yüzü güldü ve inerken de bana gülen yüzüyle selam vermeyi ihmal etmedi.

Dikkatimi çeken şey; kimseyi rahatsız etmeden mendilleri satıp geçimini sağlamaya çalışan miniğe sert ve sinirli bakan  gözlerin de olmasıydı. Biz milletçe merhamet duygusu olan, paylaşımcı, yardımsever insanlarız. Bu özelliklerimiz ne zaman bu kadar yara aldı?

Ülkemizde ve hatta tüm dünyada acımasızlık, güçsüz gördüğünü ezme, nefret, kin, çıkarcılık…. gibi kötü ahlak özelikleri; her gün yenisi başlayan diziler, formatları ithal edilen yarışma programları ile bizler hiç farkına varamadan hızla yayılmış durumda. (Medya ile aşılananlar konusuna ayrı yazılarda  detaylı değineceğim.)

Durumun vehametini anlayabileceğimiz olaylardan sadece birini geçtiğimiz temmuz ayında güzel İzmir’ imizde yaşadık. Mendil satarak geçimini sağlayan Suriyeli bir çocuğa lokanta esnafının ağzını burnunu kanatana kadar dayak atmasına şahit olduk. Üstelik çocuk kaçabilene kadar kurtaran çıkmamış…. Oysa bizler, tüm dünya çocuklarına bayram armağan eden cumhuriyetimizi kuran Mustafa Kemal Atatürk’ ün milletiyiz. Atamızın sevgisi ile ön plana çıkmış ilimiz İzmir’ de böyle bir olay yaşanması çok düşündürücü….

Ülke olarak hiçbir zaman zengin olmadık, hiçbir zaman işsizlik oranımız da düşük  olmadı.  Ama hep gönlü zengin millet olduk. Yardım isteyene kucak açtık. Savaştan kaçıp gelmiş, soğukta yalın ayak mendil satan, savunmasız küçük bir çocuğa dayak atabilmek ve bunu çevreden izleyebilmek nasıl ruh hali gerektirir; anlamak çok zor.

Lütfen bizi biz yapan, Türk Milletinin sahip olduğu manevi değerlerimizden daha fazla uzaklaşmayalım. Düşene bir tekme de biz vurmayalım. Bu bize yakışmaz. Hep birlikte kararan vicdanları aydınlatacak ışık olmaya gayret edelim.

Sevgiyle, dostukla kalın….

 
Toplam blog
: 15
: 191
Kayıt tarihi
: 12.05.16
 
 

İnsan psikolojisi, sosyolojisi, İşçi hareketleri tarihi, müzeler, sergiler, doğa gezileri, tabii ..