Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Nisan '16

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

Karın Bölgesi Yağlanması İçin Karın Düzleştiren Kür

Karın Bölgesi Yağlanması İçin Karın Düzleştiren Kür
 

Obezite, Dünya Sağlık Örgütü tarafından sağlığı bozacak ölçüde vücutta anormal veya aşırı yağ birikmesi olarak tanımlanır.

Günümüzde birçok kişi tartıda gördüğü kilosundan rahatsız olmaktadır. Aslında sahip olduğunuz ağırlığın değil, sahip olduğunuz yağ oranının farkında olmalısınız. Kiloluyum diye başvuran birçok kişide gördüm ki sahip olduğu ağırlığın çoğunluğu kastır ve yağ yüzdesi düşüktür. Eğer bu şekilde bir vücuda sahipseniz kesinlikle kendinizi kilolu olarak görmemelisiniz. Kas yoğunluğunuz fazladır dolayısıyla yağ oranınız düşüktür. Ve sağlıklı bir vücuda sahipsinizdir. Birçok kişi bu yanlışa düşmektedir. Ne olursa olsun kilom tartıda düşük olsun diye düşünmek yanlıştır.

Bazı kişilerde de görüyoruz ki kişi sadece göbek bölgesi yağlanması yaşar. Kişinin kilosu normaldir ama göbek bölgesi olması gerekenden çok daha fazla yağ depolar. Bu tip şişmanlık aslında daha tehlikelidir. Çünkü karın bölgesi yağlanması kalp hastalıkları ve metabolik hastalıklara yatkınlık olarak değerlendirilir. Bu bölgedeki sağlıksız yağlar iç organ sağlığını tehdit eder ve karaciğerin çalışmasını zorlaştırır. Karın ve göbek bölgesi yağlı kişilerde insülin direnci(şeker yatkınlığı), kolesterol yüksekliği görülür.

Haydi bakalım sağlıklı besinlere EVET…  Sağlıksız besinlere HAYIR…

Karın bölgesinden kilo alan kişiler pirinç pilavı, beyaz ekmek, çikolata, tatlı gibi glisemik indeksi yüksek besinler tüketmemelidir. Yoğurt, tahıllı ekmek, bulgur gibi kan şekerini hızlı yükseltmeyen glisemik indeksi düşük besinler tüketmelidir.

Karın Düzleştiren Kür (akşam yemeği olarak tüketilebilir)

Malzemeler

1 kase yarım yağlı yoğurt (light olmamalı),
1 dilim az yağlı, az tuzlu rendelenmiş peynir,
5 yemek kaşığı dolusu rendelenmiş çiğ kereviz veya az haşlama doğranmış kabak,
2 adet kıyılmış ceviz
Az pulbiber

Hazırlanışı

1 kase yarım yağlı yoğurda rendelenmiş peynir, kereviz veya kabak, kıyılmış ceviz eklenerek karıştırılacak üzerine az pulbiber serpilerek akşam yemeği yerine düzenli olarak tüketilecektir.

Peki bugün ne kadar su içtiniz?

Sağlıcakla kalın.

Dyt. Ayşe Tuğba Şengel
Cebinizdeki Uzman, Diyetisyen


Sağlıklı beslenme ve diyet konusunda bize soru sorabilirsiniz: ayse@aysetugbasengel.com

Site: http://aysetugbasengel.com/
Instagram
Facebook

 
Toplam blog
: 42
: 2082
Kayıt tarihi
: 03.07.12
 
 

Online Beslenme ve Diyet Uzmanı | Cebinizdeki Uzman Diyetisyen ..