Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Şubat '15

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

Karın eritmek için ne yapmalı?

Karın eritmek için ne yapmalı?
 

Zayıflamak için beslenmenize dikkat ettiniz kilo da verdiniz ama karın bölgenizde göbek yağlarınız halen duruyor. Karın bölgenizde ki yağlanma sorunu için önerilerimiz :  

ŞEKERLİ VE ASİTLİ İÇECEK TÜKETMEKTEN VAZGEÇİN

Karın eritmek için, gazlı içecekler, konsantre meyve suları, meyveli sodalar tüketmeyin. Bu içecekler, fazla oranda kalori içerirler ve kilo alımına sebep olurlar. Sıfır kalorili diye adlandırılan light gazlı içecekler ve diyet kolalar da karın yağlanmasına sebep olurlar.   Boş kalori olarak adlandırılan bu tip içecekler, light olarak kabul edildiği için çok aşırı tüketilir ama karın bölgesindeki yağlanmayı da hızlandırır . 

ALKOL TÜKETİMİNİ AZALTIN

Yapılan birçok araştırmada içki tüketiminin iştahı açtığı, yeme arzusunu artırdığı ve göbek bölgesindeki yağlanmayı artırdığı ispat edildi. En fazla da bira göbek yağlanması yapıyor. Karın eritmek amaçlı, beslenme uzmanları  içki tüketiminin sınırlandırılması koşulunu getiriyor

KARDİYO VE KARIN EGZERSİZİ YAPIN 

Pek çok birey zayıflamak ve şekle girmek amaçlı kardiyo egzersizleri yapar . Fakat sadece kardiyo egzersizleri çalışıldığında, zamanla beden buna alışır ve yağ yakımını yavaşlatır. Sözgelişi 45 dakikalık tempolu  yürüyüşle  önceleri kalori yakmaya başlarsınız .   Fakat sonraları metabolizma buna alışır ve yağ yakımını durdurur .  Karın eritmek için, değişik   karın eritme egzersizleri ( günde 50 mekik çekmek gibi ) yapmalı ve biraz da ağırlık kaldırmanız  gerekmektedir. Çabuk yağ yakmak istiyorsanız interval antrenmanları da deneyebilirsiniz . 

KARIN ERİTMEK İÇİN

Düz karın istiyorsanız ,  beslenmenize çok dikkat etmelisiniz. Fazla yağları vermek için, önce kan şekeri düzeyini denge de tutumanız gerekmektedir .   Bu sebeplede,  gün içerisinde  üç ana öğün ve aralarda 2  - 3 kerede ara öğün yemelisiniz.  Uzunca süre aç kalmalarda karın kısmında yağlanma olur .  

MAGNEZYUMDAN  ZENGİN BESLENİN

Magnezyum eksikliğinin kilo aldırmayla yakından ilişkisi vardır .    Magnezyum kilo vermeye ve vücudun şekle girmesine destek olur .   Magnezyumun  regl öncesi dönemde şişkinliği önlediği ispatlanmıştır.   2013 senesinde yapılmış olan araştırmada magnezyumun bedende insülin direncini düşürdüğü saptanmıştır. Diyetisyenler, magnezyumdan zengin besilerden, yeşil yapraklı sebzeleri, fındık ve cevizi  diyet listenize kesinlikle eklemenizi tavsiye ediyor . 

DÜZENLİ VE YETERLİ UYUYUN

Yapılan araştırmalarda eksik uyku kilo alımına neden oluyor.   Amerika'da yapılmış olan araştırmada her gece 5 saatten az uyuyan bayanların,  yeterli uyuyan diğer bayanlara göre  daha fazla kilo aldığı görülmüştür.  Bunun sebebi  de, uykusuzluğun açlık krizleri yaratması ve kişileri yiyecek yemeye yönlendirmesidir.

FAZLA TUZ TÜKETMEYİN

Karın eritmek için, tuz tüketimini iyice azaltın. Öğünlerinizde fazla tuz tüketiyorsanız şişkinliğin önüne geçmeniz hemen hemen olanaksız.   Fazla tuz kullanımı bedende su ve ödem oluşmasına sebep olur .  Günümüzde pek çok kişi, bir günde beslenme uzmanlarının önerdiği tuz miktarından çok daha fazlasını, hiç fark etmeden tüketmektedir. Yemeklere ekstra tuz eklemeseniz dahi yediğiniz, peynir, salata sosları, süt ürünleri, bisküvi ve pek çok hazır gıdaların içinde ki tuzu fark etmeden tüketerek, fazlasıyla tuz alırsınız . 

Zayıflama ve sağlıklı beslenme bilgileri ve önerilerimiz için ;

İnternet sitemiz :  www.slimmingcenterestetik.com

Facebook :  slimmingcenterestetik

Instagram :  @slimmingcenterestetik

info@slimmingcenterestetik.com

Diyetisyen Nurdan Çeliktaş

 
Toplam blog
: 45
: 323
Kayıt tarihi
: 28.11.14
 
 

01.02.1974 tarihinde ve İstanbul’da doğan Nurdan Çeliktaş, 1991-1995 Hacettepe Üniversitesi Besle..