Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Nisan '15

 
Kategori
Futbol
 

Karşıyaka’ya Bir Darbe de Denizlispor’dan

Karşıyaka’ya Bir Darbe de Denizlispor’dan
 

 

Karşıyaka’da işler pek iyi gözükmüyor. Geçen haftayı oldukça hareketli geçiren yeşil- kırmızılılar, düşme hattındaki Denizlispor’a da 2-0 mağlup oldular.

Geçen haftaki İzmir derbisinde Altınordu’ya 5-0 gibi farklı bir skorla mağlup olan Karşıyaka, hemen ardından Teknik Direktör Ayhan Akman’ın istifasıyla sarsıldı. Yönetim, bunun üzerine resmiyette takımın teknik patronu olarak gözüken Rıza Tuyuran’ı gerçekten Teknik Direktörlüğe getirdi.

Öncelikle bunun çok doğru, ancak geç kalınmış bir karar olduğunu belirtmek istiyorum. Ayhan Akman’la boş yere zaman ve para kaybedeceklerine takımın başına direkt Rıza Tuyuran’ı getirmeleri gerekiyordu.

Rıza Tuyuran, çok kaliteli ve bilgili bir insandır. Bu görevi de fazlasıyla hak etmektedir. Ancak İzmir takımları hep başları sıkıştıklarında kendi evlatlarını hatırlarlar. Biraz düzlüğe çıkınca da unutur giderler.

Bence Karşıyaka yönetimi Rıza Hoca ile uzun süreli bir plan yapmalı. Karşıyaka’nın bu ekonomik tablosuyla macera arama lüksü yok. Altay’ın başına gelenler ortada. O nedenle futbol bilgisiyle herkese ders verebilecek kapasitede olan Rıza Tuyuran ile gelecek için planlar yapılmalı.

Denizlispor mağlubiyeti içinse Rıza Hocayı suçlamak çok insafsızlık olur. Sonuçta elinde sihirli değnek yok. Birkaç günde takımın kemikleşmiş sorunlarına çare bulmasını bekleyemeyiz.

Yusuf Şimşek’in ayrılış biçimi, Ayhan Akman’ın sistemiyle çok gol yenilmesi, farklı Altınordu mağlubiyeti ve ardından Ayhan Akman’ın istifası ve sezondaki üçüncü teknik adam değişikliği belli ki futbolcuları oldukça olumsuz etkilemiş. Elbette maddi sıkıntılar da cabası.

Daha maçın başında Karşıyakalı futbolcularda görülen konsantrasyon eksikliğinden, yüz ifadelerinden ve vücut dillerinden bu tükenmişlik sendromu kendisini hemen belli ediyordu.

Nitekim henüz 4.dakikada bu konsantrasyon eksikliği hataya, o da gole neden oldu. Böylece Denizlispor maça 1-0 galip başlamış oldu.

35.dakikada da benzer bir pozisyonda skor 2-0 oldu.

Denizlispor açısından bu maç ölüm kalım maçıydı. Yeşil- siyahlıların her hallerinden bu maça verdikleri önem anlaşılıyordu. Takımda tam bir kenetlenme vardı. Buna rağmen Horozlar rakiplerini boğacak bir oyun sergileyemediler. Yani bu mağlubiyette Karşıyaka’nın kötü futbolu oldukça etkili oldu.

Denizlispor’un oyun planı Karşıyaka defansının arkasına Cihan, Genkov ve Şenol gibi hızlı adamları kaçırmaktı. Nitekim bunu başardılar. İki gol de bu şekilde geldi. İki pozisyon ise kaçtı. Yani Mehmet Altıparmak, Karşıyaka’nın defans zafiyetini çok güzel çözmüştü ve hep bu zafiyet üzerine oynadı.

Karşıyaka ise bu zafiyeti yine gideremedi. Yenilen iki golde de defans bariz hatalıydı.

Yeşil- kırmızılılar, 15.dakikada Rıdvan, 71.dakikada ise Ali Kemal’le yarattıkları tehlikeler dışında pozisyon bulamadılar.

Karşıyakalı futbolcular, özellikle ikinci yarıda gol bulmak için hızlı oynamaya çalıştılar. Ancak hızlı oynamak adına acele oynadılar ve böyle olunca da hiçbir topu verimli kullanamadılar. Aldıkları topları ya çıkarken kaybettiler, ya da orta alanda acele tercihlerle rakibe teslim ettiler.

Denizlispor ligde kalma adına biraz olsun umutlanırken Karşıyaka Play Off yolunda bir yara daha aldı. Yukarıda da belirttiğim gibi, kemikleşen pek çok sorunu Rıza Hoca’nın bir anda çözmesini bekleyemeyiz. Ancak öncelikle yapılması gereken futbolcuların motivasyonlarının sağlanması. Çünkü başarı için önce inanmak ve kendine güvenmek gerekiyor.

Fakat şu da bir gerçek ki, bazı mevkilerde Karşıyaka’yı taşıyabilecek futbolcu sıkıntısı yaşanıyor. Özellikle yabancı futbolcular istenilen verimi sağlayamıyorlar.

Karşıyaka’nın işi zor ama imkansız değil. Daha beş maç var. Yeter ki, bu inanç ve güven sağlansın. Gerisi rakiplerin alacakları sonuçlara kalır.

tolgaersari@hotmail.com

https://twitter.com/tolgaersari

https://www.facebook.com/tolgaersari

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..