Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Aralık '18

 
Kategori
Dünya
 

Kaşıkçı Cinayeti'nin Belgeseli Geliyor!

Kaşıkçı Cinayeti'nin Belgeseli Geliyor!
 

Amerikalı ünlü oyuncu ve yönetmen Sean Penn, Cemal Kaşıkçı cinayetinin belgeselini çekmek için Türkiye'ye geldi.

Sean Penn, Amerika yönetimlerinin küresel politikalarına karşı duruşu ile tanınmış bir sanatçı...Daha önce Mısır'ın Batı güdümlü darbeyle yıkılmasına karşı da duruş sergilemiş Sean Penn!

O kadar ki, bu yüzden "ihvancı" olmakla suçlanmış bir sanatçı kendisi!

Sean Penn, Washinton Post yazarı olan Cemal Kaşıkçı'nın dünyanın gözleri önünde vahşice öldürülmesini ve bu cinayete Amerika başta olmak üzere öteki ülke liderlerinin sessiz kalmasını hazmedememiş...

Bunu, Kaşıkçı'nın nişanlısı Hatice Cengiz'le görüşürken şöyle ifade ediyor:

"İki çocuğum var ve böyle bir dünya düzeninde yaşamalarını istemiyorum.Tüm dünyanın gözü önünde yaşanan bir cinayet karşısında,ABD Başkanının sessiz kaldığı, Putin'in "çakk.." yaptığı bir dünya şu an. Ama katili herkes biliyor ve butün bunlar utanç verici. Bu olayların unutulmasını istemiyorum. Örtbas edilmesini istemiyorum" (Habertürk, N.Bengisu Karaca)

İşte vicdan sahibi bir sanat erbabı...Sean Penn'in bu girişimini, Küresel güçlerin dünyayı terörize eden yaklaşımlarına karşı duruşunu bilmesek, belki de Hollywood'un "hem vuran, hem ağıt yakan" çabalarından biri olarak değerlendirebiliriz.

Ancak, sayıları fazla olmasa da, Amerika'da Sean Penn gibi ABD'nin emperyal gücünü kötüye kullanan politikalarına karşı duran böyle sanat erbabı var.

"Sanatçı muhalif duruş sergiler", ilkesini küresel terör taşeronlarına destek olmak için kullanan Türkiyedeki "zenaat" erbabına karşın, Sean Penn gibi sanatçılar, duracağı yeri iyi biliyor.

Bizdeki sanatçılar, yazarlar, sinemacılar ise, Türkiye'nin Afrini "işgali" için mektup yazıp imza topluyor...Küresel teröre karşı, sınırlarını korumaya çalışan Türkiye'ye işgalci gücü olarak bakıyorlar!!

İnsan düşünmeden edemiyor, Sean Penn gibi adamlar, ülkesinin emperyalist politikalarına karşı dururken, bizimkiler neden emperyalizme karşı mücadele eden ülkelerinin politikalarına karşı duruyor!!

Karşı duruşlardaki bu taban tabana zıt  fark nerden kaynaklanıyor?

Bizde Cemal Kaşıkçı cinayetini belgesel yapacak bir sanat erbabı var mı bilmiyorum...Ancak, önceki bir çok örneklerine bakınca, birisi böyle bir çaba içine girse, kesin Türkiye'yi suçlu çıkarır!..

Bizdeki muhalifler, ne Trump'ın "Kurtlar'ın Sessizliği" politikasına, ne Putin'in Katıl Selman'la "çakk.." tavrına karşı olurlar; Kaşıkçı cinayetini sonuna kadar aydınlatma çabası içindeki  Erdoğan'ın kararlı duruşuna  muhalif olurlar!

İnsan düşünmeden edemiyor: Bu ülke, ne günah işledi, nerde hata yaptı da bu kadar kendine düşman, "aydın" kitlesi yetiştirdi.

Tek tesellimiz, artık bu ülkede "aydın tekeli" nin de kırılmış olmasıdır. Bizde de Sean Penn'lerin yetişmesi yakındır!

 

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..