Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Aralık '17

     
    Kategori
    Kültür Turizmi
     

    Kastamonu Gezilecek Yerler

    Kastamonu Gezilecek Yerler
     

    Kastamonu, turizm çeşitleri olanağı ile bu konuda oldukça zengindir. Tarihi boyunca bir çok medeniyetlere ev sahipliği yapmış olmasıyla bir çok eseri topraklarında bulundurmaktadır. Bunlar camiler, hanlar, hamamlar, konaklar, dini inanç turizmi, höyükler, Tümülüsler, külliyeler ve imaretler gibi bir çok tarihi eser Kastamonu ya değer katmaktadır. Kastamonu’nun bir özelliği de ‘’Evliyalar Şehri’’ olarak anılmaktadır,  nedeni  ise bir çok alim ve evliyanın türbe ve mezarları bulunmaktadır.

    Kastamonu da deniz turizm sahil ilçelerinde olmaklar birlikte geniş kıyılar ve bozulmamış doğal sahil hattı ile mavi ve yeşili muazzam bir şekilde  bir araya gelmektedir.

    Kastamonu’nun yüksek orman yapısı ve doğal bilimsel sebepleri  ile kanunlarla ‘’Milli Parklar ‘’ olarak ilan edilen Ilgaz Milli Parkı ve Küre Dağları Milli Parkı vardır. Ilgaz Milli Parkı kayak turizmi açısından türkiye’nin en önemli yerinden biridir.

    Kastamonu, doğa turizmi açısından da büyük bir potansiyele sahiptir. Mağaralar, yaylalar, kanyonlar, zengin flora ve fauna varlığı, ayrıca el sanatları, halk oyunları, geleneksel mutfağı, konakları, anıtları, müzeleri, sağlık ve spor turizmi için uygun alanları ilin diğer turizm zenginliklerindendir.

    Kastamonu Anadolu'nun Türkleşme süreci içerisinde Türklerin ilk olarak gelip yerleştiği yerlerdendir. Anadolu Malazgirt savaşıyla sadece Türkleşme süreci değil aynı zamanda bir İslamlaşma sürecine de girmiştir. Bunun neticesinde Anadolu’nun pek çok yerinde olduğu gibi, Kastamonu’da da ilk Türk-İslam eserleri verilmiştir. Kastamonu gezilecek yerler bakımından dini turizm açısından çok zengindir en önemli yerlerden biride Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Velidir. Kastamonu'da bulunan sayısız türbe ve mezarlar bu nitelemenin haklılığını doğrulamaktadır.

    www.kastamonugezgini.com/

     
    Toplam blog
    : 1
    : 183
    Kayıt tarihi
    : 13.12.17
     
     

    Kastamonu Gezilecek Yerler ..