Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Ağustos '17

 
Kategori
Trafik
 

Kaza Halinde Sorumluluk Sürücüde Değil Yayada Olsun

Kaza Halinde Sorumluluk Sürücüde Değil Yayada Olsun
 

“İlahi Korkut âlemsin valla! Sen direksiyon başında mısın ki sorumlu olasın! Adam üzerine geliyor sorumlu sen olsan ne fark eder!”

Kaza halinde esas sorumluluk araçlarda değil biz yayalarda olsun çünkü canı yanan biziz. Şoförler kendilerine kalmış dikkat edebildikleri kadar etsinler,  trafik kurallarına uyabildikleri kadar uysunlar, kazalarla ilgili olarak herkes kendi canından mesul olsun.

Yani trafik kuralları bize mecbur araçlara keyfi olsun, kaza olmaması için onlar değil biz dikkat edelim. Tabii ki bu yaya trafiğinde, araç içindekiler bu konuya girmiyor. Yaya, hata yapar da ölürse, hata yapmayacak, Allah rahmet eylesin. Hata yapmasa bile her türlü durumda kendini kurtaracak.

Yani sürücülerin yaya sorumluluğu olmasın. Tek kendinsin ya, sağına soluna bakamıyor musun; şoför kimi takip etsin.

Bunu niye böyle düşünüyorum? Ya bir kere tek kendimizin güvenliği, o kadarını da yapalım yani. Vardır bizde bir eksiklik adam üzerimize sürecek hali yok ya. Kırmızı ışıkta geçti, sarhoştu, uyudu falan durumları hariç sorumluluk yayanındır arkadaş. Adam sana dikkat edemez, sen dikkat edeceksin.

Hem sorumluluk araçta olsa bile biz dikkat edelim, kazada canı yanan biziz, arabaya da şoföre de hiçbir şey olmuyor. Bu biraz da sorumluluğun önce, araç kullananlarda olmasından oluyor. Zaten şoförlük zor bir meslek, biz yayaları bari düşünmesinler.

Başına bir kaza gelirse suç onda olmasa bile yaya kendisi sorumludur denilecek. Adam elini kolunu sallayarak yürüyor “Şoför dikkat etsin” Niye azıcık da sen dikkat etsen, adam yola mı baksın, ışıklara mı, yolculara mı?

Yok abi yok, ben şahsen kesinlikle yayayı sorumlu tutarım. Şoför üstüne sürse bile, kenara kaç! Nasılsa şoförler dikkat eder diye yaya aldırmıyor. Ben şoför olsam öyle mestani yürüyene takarım valla! Şoför kendi yolunda veya her hangi bir yerde trafik kurallarını ihlal etmeden yayaya çarparsa sorumlu değil.

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..