Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Haziran '17

 
Kategori
Ekonomi Yayınları
 

Kefilsiz Kredi Almak Mümkün Mü?

Kefilsiz Kredi Almak Mümkün Mü?
 

Kefilsiz Kredi


Bankalar, kredi vermek istediği müşterilerini öncelikle bazı kriterlere göre değerlendirir, olumlu gördükleri müşterilerine kredi vermektedir. Bu kriterlerden en önemlileri ise kredi çekmek isteyen kişinin gelir durumu veya gelir belgesiz, üzerine kayıtlı bir ev, araba, arsa gibi taşınabilir ve taşınamaz varlıklardır. Bankalardan kefilsiz kredi talep eden müşteriler, gelir belgesi, kefil veya değerli bir varlığı olduğunu ispatlamakla yükümlüdür. Aksi durumda bankalar müşterilerine kredi vermekten çekinecektir.
 
Kredi çekmek isteyen müşterilerden bankalar kefil durumunu şart koşmamaktadır. Birçok banka artık gelir belgesi veya yukarıda bahsettiğimiz diğer kriterlerden bir veya birkaçını bankalara sunduğunda kredi başvurularının olumlu sonuçlanması muhtemeldir. Fakat kara listede olan banka müşterileri, kredi puanı az olanlar ve bankalarla arası çok iyi olmayanlar kredi taleplerine olumsuz yanıt alabilmektedir. Bu nedenle kredi çekmeden önce kredi puanını Findeks sistemi üzerinden sorgulatarak olumlu veya olumsuz sonuç alabileceğini de tahmin edebilir. Kredi notu sorgulama sisteminin şöyle bir avantajı var: kredi notu sorgulamadan olumsuz sonuçlanan kredi başvurularının akabinde kredi puanı düşmektedir. Yani banka müşterileri aldığı her olumsuz yanıt neticesinde kredi puanını düşürmüş olur. Fakat başvurudan önce kredi puanını sorgulattıktan sonra, yüksek puanlara sahip olduklarında başvuruda bulunmaları önem arz etmektedir.
 
Kefilsiz Kredi Başvurusu Ne Kadar Sürede Sonuçlanır?
 
Bankaların müşterilerini inceleme kriterlerine göre bu süre değişkenlik göstermektedir. Fakat günümüzde en çok tercih edilen bankaların yapılan başvurulara verilen sonuçlarını incelediğimizde genellikle 2 dakika ile 30 dakika arasında değiştiğini söyleyebiliriz. Kefilsiz kredi talebinde bulunmak isteyen banka müşterileri, internet bankacılığı veya telefon bankacılığını kullanarak anında kredi başvurusu yapabilir eğer olumlu sonuçlandığı takdirde 1 saat içerisinde banka hesaplarında kredi tutarını görebilirler.
 
Kayıt tarihi
: 06.06.17
 
 

Hayatı çok uç fikirler ile yaşamayı seven bu sebeple sürekli, biyografi, başarı öyküleri, olmamış..