Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Mayıs '15

 
Kategori
Güncel
 

Kenan Evren'in kızı, ölüm ilanıyla "Babasının kızı" olduğunu göstermiş!

Kenan Evren'in kızı, ölüm ilanıyla "Babasının kızı" olduğunu göstermiş!
 

internetten alınmıştır


Sosyal Medya'da bir yerde okudum şu fıkrayı: Yeni evli çift, zifaf gecesi sabahı evlerinin kapısını çalanlar kim olursa olsun açmamaya karar verirler.
 
Ertesi günü kapı çalar... Kapının gözetleme deliğinden bakarlar; kapıda bekleyenler erkeğin annesiyle babasıdır... Sözleştikleri üzere kapıya açmazlar. Anne ve baba bir müddet bekledikten sonra gider.
 
Bir kaç saat sonra yine kapı çalar; bu defa gelenler kızın annesi ve babasıdır... Tabii Gelin hanım kapıdan bakar bakmaz kapıyı açar... Erkek de sesini çıkarmaz.
 
Yıllar sonra, çiftin dört erkek çocuğu olduktan sonra, beşincisi kız olur. Adam, kızının doğumu şerefine bir parti düzenler... Halbuki erkeklerin hiç biri için bunu yapmamıştır.
 
Kendisine bu sorulduğunda şu cevabı verir: Kızımın doğuşunu böyle kutluyorum çünkü ilerde yanlız o bana kapısını açacak!...
 
İşte budur... Kız olsun da çamurdan olsun misali, kız evladı olmanın avantajlarıyla ilgili sözler fıkralar çoktur... Elbette bunların hepsi bir hayat gerçeğinin ifadesidir.
 
Şimdi bunu niye anlattım... Şundan: Mütevvefa darbeci Kenan Evren'in kızı bugün gazetelere bir ilan vererek babasının ne kadar büyük ve değerli bir insan olduğunu ifadeyle, kamu oyunun ona sahip çıkmamasına kızmış...
 
Bugün Hürriyet gazetesinde görünen ilan şu:
 
"Ailemizin ulu çınarı, Genelkurmay Başkanı olduğu dönemde mecbur kalarak ateş topuna döndürülen ülkemizi uçurumun kenarından çekip alan, halkımızın %92'sinin göz yaşını dindiren, hayır duasını alan ve onların oyu ile Cumhurbaşkanı olan, ancak bu oranı hiçbir zaman deklare etmeyen bu yüzden örgütlü olarak akıl almaz iftiralara uğrayan, bir asra yakın mütevazi ama şerefli yaşamında her türlü saldırı karşısında dik duran ve Cumhuriyet devrimlerinden, Atatürkçülük'ten asla taviz vermeyen, hayatının son dönemlerinde hasta yatağında ne yazık ki, hukuka aykırı bir dava ile sözüm ona mahkum edilen dürüstlük abidesi Babamız, Genelkurmay Başkanı, 7. Cumhurbaşkanı Ahmet Kenan Evren'in tedavi sürecinde olağanüstü çaba gösteren Gülhane Tıp Akademisi'nin başta Dekanı Tüm A. Prof. Dr. Hayati Bilgiç ve tüm mensuplarına teşekkürlerimizi ve şükranlarımızı sunarız"
 
Görüldüğü gibi, nerdeyse bütün ülkenin bir rahmeti esirgediği babasının "ülkeyi ateşten alan" adam oluduğnu ifade etmiş...Ne kadar mütevazı, ne kadar iyi niyetli ve merhametli bir adammış babası!!!
Aslında, Evren'in kızının bu ilanı  kız evladının her daim babasına sahip çıkmasının güzel bir örneği...Hem dirisine sahip çıktı; hem ölüsüne sahip çıkıyor Evren Paşa'nın kızı...
 
Elbette, bizler onunla aynı fikirde değiliz... Ama böyle olması şart değil... Bu ilana, bütün dünya karşı bile olsa bir "kız"ın babasına sahip çıkmasının özgün bir örneği olarak bakmak gerek.
 
"Babası"yla ilgili görüşlerimiz taban tabana zıt bile olsa, Evren'in kızının bu davranışını makul ve hatta memnuniyetle karşıladım.
 
Her ne kadar, toplumu babasına karşı tutumuna öfkeli olması biraz yersiz olsa da, onu da "Babasının kızı" olmasına verelim...
 
Sonuçta hepimiz  kız babasıyızı... Hepimiz Evren olmasak da....
 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..