Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Mart '17

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Kepçe kulak operasyonu yazı dizisi - Bölüm 1

Kepçe kulak operasyonu yazı dizisi - Bölüm 1
 

Kepçe Kulak Operasyonu


Sevgili takipçilerim;

Önümüzdeki 3 - 4 hafta boyunca kepçe kulak operasyonları - otoplasti hakkında sizleri detaylıca bilgilendirmek istiyorum. Bu yazı dizisini sayesinde merak ettiğiniz tüm sorularınıza aradığınız cevapları bulacaksınız. Başlıyoruz...

Kepçe kulak ameliyatı kepçe kulak sorununa kalıcı çözüm müdür?

Mesleğe başladığımdan beri sürekli karşılaştığım kepçe kulak deformitesinin nedeni genellikle genetik etkenlerdir. Bu sorunun tedavisi ihmal edildiğinde çocukların okul çağına gelmesinde ve ergenlik döneminde ciddi sorunlar yaşanmaktadır. Bunlara engel olmak için, kepçe kulak sorununun ortadan kaldırılması gerekir. Kepçe kulak ameliyatı yani tıbbi adıyla otoplasti ameliyatı sayesinde kulak arkasından müdahale edilerek, küçük bir kesiden sorun giderilmektedir. Bazı istisnalar dışında operasyonun lokal anesteziyle yapılması mümkündür. Bu operasyonla kulaklardaki kıvrımlar mükemmel derecede doğal bir görünüme sahip olur. Kesi yeri kendiliğinden eriyen estetik gizli dikişle kapatılır. Bu nedenle dikiş alma sorunu yaşanmaz.

Kepçe kulak ameliyatı riskli midir?

Bu operasyonda risk derecesi oldukça düşüktür. Fakat her cerrahi girişim gibi potansiyel risk faktörleri taşımaktadır. Kanama, enfeksiyon, hematom bunlar arasındadır. Bu nedenle hastalara operasyon öncesinde ameliyatın riskleri hakkında gereken tüm bilgilendirmeyi yapmaya özen gösteriyorum.

Kepçe kulak ameliyatının sonuçları kalıcı mıdır?

Yapmış olduğum bu ameliyat oldukça güvenilirdir. Fakat ameliyattan sonra 2-3 mm kadar küçük açılmalara söz konusu olabilir. Bu hastaların % 1-2 sinde etkili olabilir. Çoğu hasta için bu sorun teşkil etmez. Ancak nadiren küçük bir revizyon operasyonu yapılmasına ihtiyaç duyabiliyorum.

Kepçe kulak ameliyatından sonra ağrı olur mu?

Bu ameliyattan sonra ağrı ya da minimal sızlama olması, operasyon sırasında yapılan müdahalelere göre farklılık gösterebilir. Bazı hastalarda hiç ağrı etkisi olmayacağı gibi, ilk günde hafif ağrı hissedilebilir. Hastalara ameliyat sonrasında genellikle antibiyotikli ilaç ve ağrı kesici ilaçlar veriyorum. Bu etken hastaların konforunu arttıran unsurlardır.

Kepçe kulak ameliyatından sonra normal yaşama ne zaman dönülür?

Normal yaşam kişilerin iş yaşamını ve sosyal yaşamını kapsar.  Bu erkeklerde ve kadınlarda azda olsa farklılık gösterebilir. Kadın hastalar normalde saç bandı kullanabileceği için, normal yaşamlarına hemen başlayabilir. Saç bandını bir aksesuar gibi kullanır, ameliyat olduğu belli olmaz. Erkek hastalarda ise, saç bandı kullanımı olmadığından, onların yaşamlarına geri dönmesinde biraz farklılık olabilir. Buna rağmen hastalar kepçe kulak sorunundan kurtuldukları için, yaşamlarında daha mutlu olurlar.

Kepçe kulak ameliyatından sonra ödem olur mu?

Hastalarda ameliyattan sonra saç bandının çıkarılmasıyla, kulaklarda ödem ve kızarıklık olduğu görülür. Bunun görülmesi hastaları hiç tedirgin etmesin. Çünkü kulaklardaki ödemin geçmesi 5-7 gün içinde gerçekleşir. Kulaklarda kalan kızarıklık ise, fazla belirgin olmaz. Birkaç gün içinde kızarıklık etkisi de kaybolur. Bu ameliyatta iyileşme süreci oldukça hızlı gelişir. Kızarıklığın farkına sadece ameliyatı olan hastalar varabilir. Çünkü onlar kepçe kulak ameliyatı olduklarını biliyorlar.

Haftaya kepçe kulak ameliyatı için en doğru zaman ne zamandır?

Prof. Dr. Selçuk İnanlı
Kulak Burun Boğaz Baş Boyun ve Yüz Plastik Cerrahı
Site:            http://www.selcukinanli.com/
 
Toplam blog
: 150
: 48
Kayıt tarihi
: 09.06.16
 
 

Burun estetiği, hekimin sanata ilişkin felsefesinin canlı dokular üzerinde hayat bulmasıdır… Este..