Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Kasım '15

 
Kategori
Güncel
 

Kerim’ce güzellemeler -16 –

Kerim’ce güzellemeler -16 –
 

Her şeyde illa ki bir risk vardır, ancak sevginin en büyük göstergesi olan gülümseyişlerde, sevinçten döktüğünüz her gözyaşında bile kendinizi, yaralanmaya, incinmeye hazır durumda olarak, karşınızdakinin emrine amade hale gelirsiniz. Galiba gülümsemek çok büyük bir risktir.

*

Öyle bir zaman ki;

Bir halka bakan geliyor,

Bir bakana bakan geliyor,

Bir halka kına yakan geliyor,

Bir de "pişmiş aşa su katan" geliyor.

*

Mini minnacık canları taşıyan bir servise, zar zor güçlükle binen bir anaokulu öğrencisinin halini görünce, içim acıdı, yüreğim burkuldu doğrusu. Servis şoförüne; "niye yardımcın ya da bir hostesin yok, yazık değil mi bu çocuklara " deyince; ters ters yüzüme bakarak, gaza basıp gitti. Ya bunlara denetim yetersiz geliyor ya da denetimleri pek dikkate almıyorlar ve ne taşıdıklarının farkında değiller.

*

Paraya acil ihtiyacın vardır. Bankaya ait bankamatiklerden birinde sıraya girersiniz. Tabi diğer bankamatiklerde de sıra çoktur. Tam sıra sana geldiğinde,  bankamatik geçici bir süre arıza verirse ya da para biterse, ne yaparsınız?

*

Telefonsuz geçen hayat,

Oh ne rahat oh ne rahat,

Twet, fecabook, Watsaap yok,

Akşam oldu mu yan gelip yat.

*

Bu gün mübarek cuma bayramı! "Hasbinallahu nimel vekil" "En büyük vekil Allah (cc)" diyoruz, o halde bu mübarek günde, bazılarını Allah'a (cc) havale etmek gerekiyor. En doğrusu budur galiba.

*

İnsanları memnun etmek kadar zor bir şey olmaz. Kimse kimseyi memnun etmek zorunda da değildir. Ne yaparsanız yapın, illa ki birileri, eksik, aksak, fazla bir şeyler bulacaklardır. Ağzınızla havada kuş kapsanız, "hele bak ya adam gibi kuş avlamayı bilmiyor" derler. O zaman demek oluyor ki; ağzı olan konuşuyor, kapatabilene aşk olsun.

*

Bazı insanlar bazı insanlara olan kinlerini, nefretlerini kusarlar: ama aslında kustukları kendi iç dünyalarında var olan bencillik, bağnazlık, egoistlik; kalplerinde ki kötülük, fikir, zikir; beyinlerindeki dengesizlik, tutarsızlık ve kepazeliktir. Aslında yaptıkları karşısındakine değil, kendilerine verdikleri zarardır.

*

"Emniyet motor uygulamaları başlatmış" haberi herhalde duyulabilecek en güzel haberlerden bir tanesi. Çünkü motorları toplatmaktan ziyade, motorların belli şartlar altında trafiğe çıkmasına izin vermek gerekiyor. Emniyetin bu uygulamaları ne kadar etkili oluyor. Galiba cezayı müeyyidesi az olmalı ki her geçen daha da çoğalıyor. Hemen her gün motor kazalarıyla karşı karşıya kalıyoruz, şahit oluyoruz. İşin içine plakasızlık, ehliyetsizlik, 18 yaşın altındaki sürücüler ile trafik kural ve kaidelerine uymazlık da girince; her şey içinden çıkılmaz bir hal alıyor. Gençler ölüyor, sakat kalıyor, milli servet çöpe gidiyor, aile bütçesinden para azalıyor, yürekler yanıyor ve gözyaşı hiç eksilmiyor. Motorlarda kaporta, sürücünün kendisidir, çarpışma anında direk temas vardır. Bir de motordan büyük araçların kaale almamaları da eklenince, olan yine motorculara oluyor. İnşallah emniyetimizin bu çalışmalara vesile olur da, biraz çeki düzen verilir motorculara.

*

İnsan, yer. zaman ve mekan, yavaş yavaş kışa ve kışın kendine has özellik ve güzelliklerine uyum sağlamaya başladı. Hadi hayırlısı bakalım.

 

Kerim BAYDAK

kbaydak61-artan@hotmail.com 

 
Toplam blog
: 1022
: 214
Kayıt tarihi
: 06.11.12
 
 

Kerim BAYDAK 01.01.1961  ADIYAMAN  doğumlu.. 2003 yılında Anadolu Üniversitesi  İşletme Fakultesi..