Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Eylül '14

 
Kategori
Etkinlikler / Festivaller
 

Keşan-Saroz 3. Dağ Bisikleti festivali.

Keşan-Saroz 3. Dağ Bisikleti festivali.
 

Doçek


Keşan-Saroz Dağ bisikleti Festivali 5-6-7 Eylül 2014 tarihleri arasında Trakyanın ve Keşan'ın incisi " SAROS " körfezinde 3. Kez düzenlenmiştir. Organizasyonu üstlenen Keşan Belediyesi ve Keşan Doğa  Çevre ve Kültür Derneği ( Doçek ) ortaklaşa bir başarıya daha imza atmışlardır.
 
Beklenilenden daha fazla ilgiyle karşılanan bu Festival  seneler geçtikçe Uluslararası Bisiklet Festivaline dönüşmektedir. Bu yıl, çok sayıda komşu ülkelerden gelen bisikletçiler Festivale ayrı bir renk katmıştır.
 
Organizasyonda desteklerini esirgemeyen Kurum, Kuruluş, Belediye ve Muhtarliklar başarılarıyla, yardımseverliği ve  konukseverliği ile katılımcılardan tam not ve Teşekkür almışlardır.
 
Bir kaç gün önceden ilk kamp alanı Mehmet Gemici Cennet bahçesi' ne gelenler , görevlilerce belirlenen yerlere çadırlarını atmışlardır. Diğer katılımcıların de gelmesiyle ilk Festival  alanı şenlenmiştir. Kardeşlik, dostluk,birliktelik ilk göze çarpanlardı...
 
Önceden belirlenen ve işaretlenen parkur ve rotalarda üç gün boyunca bisiklet süren konuklar, doğanın ve çevrenin de güzelliği sayesinde tüm zorluklara rağmen başarılı bir şekilde tamamlamıştır.
 
Katılımcılarının çoğu Ailesiyle geldikleri için, ikinci kamp alanı olan Gökçetepe tam bir festival havasına bürünmüştür. Toplam 250 kişi olarak sınırlandırılan bu festivalde , katılımcı sayısı bu sayıyı biraz aştığı görülmektedir. Doçek başkanı Sn Hakan Eşme açıklamasında ; Bu sene de çok rağbet gördüğü Festivalde sınırları biraz zorladıklarını buna rağmen yinede çok sayıda bisiklet ve doğaseverin katılamadıklarını dile getirmiştir. Bu konuda üzüntülerini dile getirerek, katılamayan arkadaşların 2015 senesinde  iştirak edebileceklerini söylemiştir.
 
    Bisiklet Festivallerinin amacı nedir? 
... Bisiklet ve kültürünü tanıtmak ,sevdirmek.
... Toplumun estetik beğeni düzeyini bisiklet sevgisiyle yükseltmek.
... Var olan Özel, Grup ve Amatör Bisiklet topluluklarını desteklemek ve teşvik etmek.
... Bisikleti destekleyicisi olması beklenen kurumların katkısını organize etmek.
... Basının ve kamuoyunun desteğiyle bu etkinlikleri ülke çapında özendirmek.
... Farklı ulusların Bisiklet anlayışlarını ve Bisiklet üzerindeki deneyimlerini topluma ve bisiklet severlere aktarmak.
...Toplumla Bisiklet arasındaki bağı güçlendirmek.
... Alternatif  Bisiklet anlayışlarını tanıtmak ve geliştirmek.
...Uluslararası kültürel ilişkilerin arttırılması; Aynı zamanda barışın, dostluğun, hoşgörünün, sevginin yaşatılması ve güçlendirilmesi.
...Festival süresince katılımcılar arasında kültürel alışveriş ve bilgi transferini sağlayacak platformlar oluşturmak.
...Katılımcıları, Gençleri, gençliği ilgilendiren bisiklet konularda konferans ve paneller düzenlemek. 
...Değişik ulusların temsil edebileceği kültürel bir ortam oluşturabilmek.
...Yaz ve kış dönemi içerisinde bölgenin, sosyal ve kültürel ortamına canlılık katmak.
...Festivale katılan yabancı gruplarla birlikte gelen misafirlerin aynı zamanda çevre illerdeki turistlerin ilçeye gelmelerini sağlamak.
...Konuklara ve yerli-yabancı turistlerin ilçede alışveriş yapmalarını sağlayacak zaman ile mekanlarını ayarlayarak festivalde bölgeyi ekonomik yönden canlandırmak.
 
Festivalde elini taşın altına koyan Başta Keşan belediyesi olmak üzere, Bölge Jandarma ,Trafik ve emniyet güçlerine, Kurum ve kuruluşlara, Bölge sağlık Müdürlüğüne teşekkürler...
 
Saygılarımla,
 
Ergn Osky
 
 
Toplam blog
: 37
: 553
Kayıt tarihi
: 03.07.10
 
 

Uzun Yol Tur Bisikletçisi. ..